ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 10'
Αγρίνιο: Τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής που δεν πρέπει να χάσετε

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και για ένα σημαντικό πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο. Η πόλη φέρει το όνομά της από τον ήρωα Άγριο, απόγονο των ηρώων της Kαλυδώνας και της Πλευρώνας. Πήρε τη σημερινή ονομασία του το 1835, έπειτα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Kύρια πηγή πλούτου για την πόλη αποτέλεσαν η καπνοκαλλιέργεια και το καπνεμπόριο. Από την δεκαετία του ’70 όμως βλέπουμε σημαντική ανάπτυξη και στην καλλιέργεια της ελιάς. Μάλιστα, σήμερα το Αγρίνιο αποτελεί την 2η περιοχή πανελληνίως σε παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς.

Μια περιήγηση στην πόλη

Το όμορφο Αγρίνιο φιλοξενεί διάφορα αξιοθέατα, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε μέσα από μια βόλτα στους μεγάλους πεζόδρομους της πόλης. Γενικά, οι χώροι πρασίνου, οι μικρές πλατείες και τα γραφικά καφέ δίνουν μια άλλη πνοή στην πόλη και την καθιστούν έναν υπέροχο προορισμό ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.

Μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Παπαστράτειος, μια δωρεά της οικογένειας Παπαστράτου με μια συλλογή 40.000 τόμων με έμφαση στη λογοτεχνία. Επίσης, το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο, ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου και αναψυχής της πόλης. Την αίθουσα τέχνης Χρήστου Καπράλου, με σπουδαίες εκθέσεις και τις παλιές καπναποθήκες Παπαστράτου.

Προγραμματίστε μια επίσκεψη στα μουσεία της πόλης, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό ώστε να μάθετε περισσότερα πράγματα για τον τρόπο ζωής και την ιστορία της περιοχής.

 

Λίμνη Τριχωνίδα

Ένα μοναδικό αξιοθέατο της φύσης, η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. από την πόλη του Αγρινίου. Ένα φυσικό διαμάντι που προστατεύεται από το δίκτυο NATURA 2000. Φιλοξενεί πλούσια βλάστηση και πολλά σπάνια είδη χλωρίδας. Για τους λάτρεις των σπορ, η περιοχή εκτός από πεζοπορία προσφέρεται για ναυταθλητικές δραστηριότητες καθώς και αεραθλητισμό.

Πηγή: Shutterstock

Λίμνη Τριχωνίδα: Μια απόδραση στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας


Γύρω από τη λίμνη, μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφικά χωριουδάκια να γνωρίσετε τις ομορφιές και την ιστορία τους. Και φυσικά, αξίζει να δείτε το Φαράγγι της Κλεισούρας, ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο του νομού με μεγάλη περιβαλλοντική αξία. Μπορείτε επίσης να το διασχίσετε, μέσα από ένα υπέροχο μονοπάτι, διάρκειας περίπου 2 ωρών.

 

Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Λίμνη Δόξα: Εξερευνήστε μια από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου