ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Αλόννησος: Στη 2η θέση ανάμεσα στους καλύτερους οικολογικούς προορισμούς παγκοσμίως

Η Αλόνησσος κατακτά τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 7 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Η διάκριση αφορά το οικολογικό τουρισμό.

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, ΑΒΤΑυπήρξαν 3 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι συντάκτες του επέλεξαν στην 2η θέση το υπέροχο νησί των Σποράδων. Συγκεκριμένα οι λόγοι είναι οι εξής:  Πρώτον, το νησί φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου. Δεύτερον, το 2020 άνοιξε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας. Τρίτον, η απόφαση του Δήμου να καταργήσει, πρώτος, τις σακούλες από το νησί.

Συγκεκριμένα στο περιοδικό αναφέρεται: «Μια πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια του οικοτουρισμού, η Αλόννησος, προωθεί τις πράσινες προσπάθειές της τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μέρος του αρχιπελάγους των Σποράδων, που επιπλέει στο Βόρειο Αιγαίο, το νησί φιλοξενεί το Φυσικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου. Οι ασβεστολιθικές σπηλιές του αποτελούν τον βιότοπο της μεσογειακής φώκιας – οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν αυτά τα πλάσματα που απειλούνται με εξαφάνιση ως εθελοντές διάσωσης και αποκατάστασης.

Πηγή: Unsplash

Κάτω από τα νερά του πάρκου βρίσκεται επίσης το καλοδιατηρημένο ναυάγιο της Περιστέρας, το οποίο άνοιξε ως το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2020. Υπάρχουν πολλά να δείτε και στη στεριά, και ο καλύτερος τρόπος για να το ανακαλύψετε είναι με τα πόδια. Διανυκτερεύστε στο Ikion Eco Boutique Hotel στο Πατητήρι και βγείτε σε ένα από τα δεκάδες μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στο βραχώδες και καταπράσινο τοπίο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν θα πάρετε το πικνίκ σας σε πλαστική σακούλα – έχουν απαγορευτεί από το 2015».

 

Στη λίστα βρίσκονται ακόμη έξι προορισμοί από Αμερική, Ωκεανία, Ευρώπη και Αφρική. Στην κορυφή είναι η Κόστα Ρίκα και μετά την Αλόννησο, ακολουθούν η Κοπεγχάγη, το Σαν Φρανσίσκο, η Μοορέα της Γαλλικής Πολυνησίας, η Κένυα και η Σλοβενία.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα