ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Αναρρίχηση στο ΚΠΙΣΝ: Η έκπληξη που περιμένει τους λάτρεις του σπορ

Το Δεκέμβριο δίπλα στο παγοδρόμιο και στη γιορτινή διάθεση του ΚΠΙΣΝ, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια εμπειρία αναρρίχησης μέσα στην πόλη.

Ο Τοίχος Αναρρίχησης του ΚΠΙΣΝ

Ένας Τοίχος ύψους έως 9 μέτρα, με 620 πιασίματα θα θέσει διαφορετικές προκλήσεις για όλες τις ηλικίες. Η νέα μόνιμη εγκατάσταση του ΚΠΙΣΝ θα περιλαμβάνει 3 διαφορετικές πίστες – Boulder, Speed και Lead – προστατευμένες από τη βροχή, οι οποίες θα ανοίξουν σταδιακά για το κοινό.

Η έναρξη λειτουργίας του Τοίχου θα γίνει μέσα από δύο ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες που έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν με το Bouldering, καθώς και με την αναρρίχηση με σκοινί. Οι ασκούμενοι καλούνται να φέρουν τα δικά τους παπούτσια αναρρίχησης, ενώ ο απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας (ζώνες, κράνη) παρέχεται από το ΚΠΙΣΝ.

 
Ψηλά και με ασφάλειαΣε αυτό το πρόγραμμα, οι ασκούμενοι εξοικειώνονται με το είδος αναρρίχησης top rope ή αναρρίχηση με σκοινί, με την ασφάλιση δηλαδή του σχοινιού από το «ρελέ», τον ειδικό κρίκο. Ταυτόχρονα, γνωρίζουν τις βασικές αρχές ασφάλισης στην αναρρίχηση ή στην ασφάλιση μιας καταρρίχησης.
Unsplash

Σκαρφαλώνω Χαμηλά

Σε αυτό το πρόγραμμα αναρρίχησης Bouldering (Μπούλντερινγκ), μικροί και μεγάλοι καλούνται να γνωρίσουν το άθλημα της αναρρίχησης και τις βασικές τεχνικές σε χαμηλά ύψη, χωρίς τη χρήση σκοινιού με την χρήση ειδικών στρωμάτων.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος

Μείνετε συντονισμένοι!

 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, εδώ.
 

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα