ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ανάβαση στον Ταΰγετο: Μια εντυπωσιακή εμπειρία

Η ανάβαση στον Ταΰγετο απευθύνεται σε όλους, μιας και δε χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αρκεί ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Φυσικά, αν το δοκιμάζετε για πρώτη φορά, επιλέξτε να το κάνετε με κάποια ομάδα, ώστε να έχετε έναν εκπαιδευτή μαζί σας για περισσότερη ασφάλεια.

Η υψηλότερη κορυφή του βουνού, ο Προφήτης Ηλίας, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.407 μέτρων. Παρόλα αυτά, όλη η διαδρομή είναι μια μοναδική εμπειρία. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετές διαδρομές που μπορείτε να επιλέξετε για την ανάβαση στο βουνό.

Οι περισσότεροι ορειβάτες επιλέγουν το μονοπάτι που ξεκινά από τη Σπάρτη με κατεύθυνση προς το Γύθειο. Το κυρίως μονοπάτι για την κορυφή του βουνού, ξεκινά από την πηγή Μαγγανιάρη, η οποία βρίσκεται στα 980 μ. ύψος. Η πεζοπορία μέχρι το καταφύγιο διαρκεί περίπου 1,5 ώρες. Το ορειβατικό καταφύγιο προσφέρει διανυκτέρευση, ύστερα από συνεννόηση με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Σπάρτης. Ψηλότερα, το μονοπάτι διασταυρώνεται με το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 της διαδρομής Καταφύγιο – Λακκώματα – Αναβρυτή.

κορυφή, Ταΰγετος
Πηγή: Shutterstock

Αν επιλέξετε να διανυκτερεύσετε επιλέξτε να φύγετε αρκετά πρωί για να απολαύσετε την ανατολή του ηλίου και το φαινόμενο της Πυραμίδας. Η απόσταση μέχρι την κορυφή είναι περίπου 3 ώρες. Η μαγευτική θέα και η ατμόσφαιρα στην επιβλητική κορυφή του βουνού θα σας αποζημιώσει.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα