ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
«Απολαμβάνω τις βόλτες στους παραδοσιακούς οικισμούς της Έδεσσας»

Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί.

Θάνος Νικόπουλος

Πρωταθλητής και Προπονητής Καράτε στον Α.Σ. Καράτε Έδεσσας

Τι είναι ευεξία, ευζωία, καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Το προσωπικό μου ταξίδι για την ευεξία και την ευζωία στηρίζεται στην εξισορρόπηση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Καθώς ο νους επηρεάζεται από το σώμα και αντίστροφα, ένα υγιές σώμα αποτελεί το κατάλληλο «σπίτι» για ένα υγιές μυαλό.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Από την πρώτη στιγμή που επισκέπτεται κάποιος την Έδεσσα, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα μέρος ξεχωριστό.

Προσωπικά απολαμβάνω να κάνω βόλτα στα στενά της, μέσα από τους παραδοσιακούς, καλοδιατηρημένους οικισμούς στην περιοχή του Βαροσίου, στα καταπράσινα βουνά που περιβάλλουν την πόλη, τα οποία αποτελούν και πόλο έλξης για πεζοπόρους ή στον Λόφο 606 με εξαιρετική θέα της πόλης.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

Σε απόσταση μόλις 40′ οδικώς, στην περιοχή της Αριδαίας πεζοπορία στο βουνό σε μια διαδρομή που καταλήγει στα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ και σε 3 διαφορετικούς καταρράκτες μέσα στην φύση. Σε απόσταση 45′ από την Έδεσσα, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, για τους λάτρεις του σκι, τους χειμερινούς μήνες.

Πόσο εφικτό είναι να κάνετε αυτά που σας ομορφαίνουν τη ζωή και τι θα θέλατε επιπλέον;

Η ζωή σε μια επαρχιακή πόλη έχει πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Παρά τη μικρή της έκταση, η Έδεσσα έχει πληθώρα επιλογών για να επιλέξει κανείς και να ομορφύνει την καθημερινότητά του!

Κάποια από τα πράγματα που ίσως λείπουν από την πόλη μας όπως π.χ. είναι ένας κινηματογράφος, ένας ποδηλατόδρομος.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα