ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 13'
Αθήνα: 4 θεατρικές παραστάσεις για παιδιά το Νοέμβριο

«Τα μαγικά μαξιλάρια» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Από τις 14 Νοεμβρίου και για 10 μοναδικές παραστάσεις

μια όπερα για όλη την οικογένεια. Το πολυβραβευμένο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, έγινε όπερα σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά και θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη.

Ενταγμένη στο αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η παραγωγή των Μαγικών μαξιλαριών έρχεται για να εξυμνήσει τη φωτεινή δύναμη της αντίστασης σε κάθε απολυταρχία και σκοταδιστική τυραννία. Μια εξαιρετική παράσταση για παιδιά.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου

, το αριστούργημα, της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που χρόνια τώρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους, γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και με σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Χριστίνας Κουλουμπή.

Μια παράσταση που σέβεται τον αρχικό δημιουργό και που έχει σκοπό να βγάλει στην επιφάνεια την ουσία του έργου. Μια παράσταση που εξελίσσεται και φωτίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να την καταλάβει ακόμα και ένα μικρό παιδί.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

«Η Βασίλισσα των Πάντων» στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Από 10 Οκτωβρίου έως 30 Δεκεμβρίου

, η βρεφική παράσταση, με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά, στην παιδική σκηνή του Πολυχώρου του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο.

Καθισμένοι σε μαξιλάρια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ και έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, που παίζει ποικίλα όργανα από όλο τον κόσμο αλλά και καθημερινά αντικείμενα, και συμμετέχουν ενεργά ώστε να βοηθήσουν τη Bασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των Ήχων», στο θέατρο OLVIO

Από 7 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, 

η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ μας παρουσιάσει μία ευρηματική παράσταση, ένα σύγχρονο παραμύθι, που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη.

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, συζητώντας με τους ηθοποιούς, απαντώντας στις ερωτήσεις τους, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα (χωρίς βέβαια να σηκωθούν από τη θέση τους).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα