ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
Άτοκος: Ένας κρυμμένος παράδεισος στο Ιόνιο Πέλαγος

Το μικρό ακατοίκητο νησάκι του Ιονίου πελάγους ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Βόρειων Εχινάδων. Βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βόρεια της Ιθάκης. Το νησί ανήκει σε γνωστή οικογένεια εφοπλιστών, όμως μπορείτε να το επισκεφθείτε και να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά του.

Διαθέτει μαγευτική ομορφιά και αποτελεί πόλο έλξης τουριστικών σκαφών τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν και δεν είναι πολύ γνωστός προορισμός, οι λάτρεις των εξερευνήσεων θα εντυπωσιαστούν. Τα μοναδικά κτίσματα που βρίσκονται στο νησί είναι το σπίτι των ιδιοκτητών και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Η υπόλοιπη έκταση καλύπτεται από άγρια πλούσια βλάστηση.

Στη νησίδα υπάρχουν τρεις παραλίες, όλες με άμμο και ψιλό βότσαλο. Η μεγάλη παραλία βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα, στον κόλπο όπου προτιμούν τα σκάφη να αγκυροβολούν, λόγω των ήπιων ανέμων. Οι λάτρεις των καταδύσεων, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το βραχώδες τοπίο αλλά και τον υπέροχο βυθό.

Η Άτοκος ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, μαζί με κάποια άλλη νησάκια. Φιλοξενεί ιδιαίτερα είδη χλωρίδας και πανίδας. Στη θαλάσσια περιοχή συναντώνται δελφίνια, ενώ βρίσκουν καταφύγιο και οι φώκιες Monachus Monachus. Στο νησί ζουν αγριοκάτσικα και αγριοκούνελα και κάποια σπάνια είδη πτηνών.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα