ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Δελφοί: Ο must προορισμός για μονοήμερη το φθινόπωρο

Μια μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς είναι πάντα μια από τις ιδανικές λύσεις για όσους αναζητούν μια κοντινή απόδραση. Είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, η φύση υπέροχη και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, μαγευτικός. Αυτός ο προορισμός για μονοήμερη θα σας προσφέρει ό,τι αναζητάτε από μια εκδρομή κοντά στην Αθήνα.

Ο Δίας άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση κι αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς, κάνοντάς τους το κέντρο του κόσμου.

Πρώτη Στάση: Ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών

Δελφοί: Ο must προορισμός για μονοήμερη το φθινόπωρο
Φωτό: Unsplash

Στον Ομφαλό της γης, όπως ονομάζονταν οι Δελφοί, βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, που η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας.

Αποτελεί το σπουδαιότερο µαντείο του αρχαίου κόσµου και συγκαταλέγεται ανάµεσα στα µνηµεία Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της UNESCO! Οι Θησαυροί, το Ιερό του Απόλλωνα, η Θόλος της Αθηνάς Προναίας, το Θέατρο, το Στάδιο και φυσικά το µουσείο είναι µόνο µερικά από τα σηµεία που θα γνωρίσετε κατά την περιήγησή σας.

Δεύτερη στάση: Το Μουσείο

Μουσείο των Δελφών
Φωτό: Pixabay

Η περιήγηση στην ιστορία ολοκληρώνεται στο Μουσείο των Δελφών, ένα από τα σηµαντικότερα της Ελλάδας, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία του φηµισµένου δελφικού ιερού και του πιο ξακουστού µαντείου του αρχαίου ελληνικού κόσµου. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται σπουδαία ευρήµατα όπως ο συγκλονιστικός Ηνίοχος.


Εxtra: Η τελευταία αίθουσα του μουσείου στεγάζει το πιο λαμπρό του έκθεμα, τον Ηνίοχο από το ανάθημα του Πολύζαλου, τυράννου της Γέλας. Ο Πολύζαλος θεωρείται ότι ήταν ο νικητής της αρματοδρομίας στα Πύθια του 478 ή του 474 π.Χ., υπάρχει όμως και η άποψη ότι το ανάθημα τιμά τη νίκη του αδερφού του Ιέρωνα στα 470 π.Χ., ο οποίος ήταν νικητής και στα Ολύμπια.


Τρίτη στάση: Γαλαξίδι – Ένας προορισμός για μονοήμερη δεν γίνεται να μην έχει στο πρόγραμμα και το καλό φαγητό

Γαλαξίδι
Φωτό: Shutterstock

Σε απόσταση 30 λεπτών από το Μουσείο των Δελφών θα βρείτε τον κλασικό φθινοπωρινό προορισμό για μονοήμερη, το Γαλαξίδι.

Φτάνοντας στο Γαλαξίδι θα έχει φτάσει η ώρα για… να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Γι’ αυτό έχετε έρθει στο κατάλληλο μέρος, για να απολαύσετε ψαράκι και θαλασσινά σε κυανόλευκο φόντο. Μεγάλο κομμάτι της ομορφιάς του άλλωστε κρύβεται στα παραθαλάσσια ταβερνάκια του που προσφέρουν χαλάρωση. Μερικές κλασικές επιλογές είναι η περίφημη ψαροταβέρνα του Τάσου και η Μαρίτσα.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για τον Οκτώβριο


Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο: Το Διακοπές επιλέγει προορισμούς

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»