ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 9'
Δερβένι Κορινθίας: Μονοήμερη απόδραση ένα με τη θάλασσα

Αν ψάχνετε παραθαλάσσιους προορισμούς κοντά στην Αθήνα, για χαλαρωτικές και ξέγνοιαστες εκδρομές με την οικογένεια ή την παρέα σας, το Δερβένι πρέπει να συμπεριληφθεί στην ταξιδιωτική σας λίστα.

Τι πιο ωραίο άλλωστε από τις Κυριακάτικες εξορμήσεις στη θάλασσα;

Το Δερβένι είναι ένα χωριό στην Κορινθία, πολύ εύκολα προσβάσιμο τόσο από την Πάτρα, όσο και από την Αθήνα. Η απόσταση από την πόλη είναι μιάμιση ώρα περίπου με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο χωριό, καθώς ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, από κατοίκους της κοντινής Ζάχολης.

Η περιοχή γνώρισε έκτοτε οικονομική άνθιση χάρη στην παραγωγή και το εμπόριο της Κορινθιακής σταφίδας, με το Δερβένι να γίνεται το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Tip: Χάρη στη θάλασσα, το κλίμα ήταν αρκετά εύφορο και ευνοούσε τις καλλιέργειες.

 

Ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα

Το χωριό έχει πάρει την ονομασία του λόγω της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται. Η τούρκικη λέξη derven σημαίνει στενό πέρασμα και έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα. Το χωριό είχε μετονομαστεί παλαιότερα «Ακταίον» και «Στενόπορον», στην προσπάθεια να δοθεί στο χωριό μια ελληνική ονομασία.

Με μια περιήγησή σας στο χωριό θα αντιληφθείτε και μόνοι σας την αίγλη του παρελθόντος. Τα παραδοσιακά σπιτάκια που διατηρούνται μέχρι σήμερα και η αρχιτεκτονική τους δίνουν μια όμορφη εικόνα στο τοπίο.

Ανάμεσά τους σώζεται και το κτίριο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού, ο οποίος δε λειτουργεί εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία του πολιούχου της περιοχής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Το γεγονός ότι το Δερβένι αγκαλιάζεται μοναδικά από θάλασσα, το καθιστά έναν ιδανικό προορισμό για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές αποδράσεις. Τα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού προσφέρονται για υπέροχες βουτιές. Επίσης, τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Ποια είναι τα πιο bike friendly νησιά της χώρας;

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα