ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Δραστηριότητες για παιδιά: Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες λειτουργούν, ως επί το πλείστον, ευεργετικά για τα παιδιά. Τόσο τα ομαδικά αθλήματα, όσο και οι καλλιτεχνικές ασχολίες βοηθούν στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του παιδιού, πνευματικά και σωματικά.

Συνήθως τα παιδιά όταν αρχίζουν να πηγαίνουν σχολείο ζητούν και από μόνα τους να ξεκινήσουν κάποια δραστηριότητα και να παίζουν περισσότερες ώρες. Ειδικά στις μέρες, που τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ νωρίς τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά, είναι ιδανικό να απασχολούνται για λίγο κάποιες ώρες με κάτι πιο δημιουργικό.

παιδί, δραστηριότητες
Πηγή: Pexels

Η επιλογή της δραστηριότητας καλό είναι να γίνεται σε συνεννόηση με το παιδί, χωρίς πίεση και πάντα κατόπιν συζήτησης. Σιγουρευτείτε ότι το παιδί το ευχαριστεί, διαφορετικά αναζητήστε από κοινού μια άλλη ενασχόληση. Ας δούμε μερικές ωφέλιμες και διασκεδαστικές προτάσεις.

 

Κολύμβηση

Κάποια παιδιά λατρεύουν τη θάλασσα. Και το νερό είναι αποδεδειγμένα ένα στοιχείο ευεργετικό για κάθε οργανισμό. Από κάποια ηλικία και μετά, μπορείτε λοιπόν να κάνετε κάποιες αναγνωριστικές «βουτιές» σε κάποιο κολυμβητήριο της περιοχής σας. Η κολύμβηση έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων. Το παιδί λοιπόν, θα μάθει να κολυμπά, θα δυναμώσει το σώμα του και θα μάθει να απολαμβάνει τη δύναμη του νερού και να χαλαρώνει.

παιδί, δραστηριότητες
Πηγή: Unsplash

Έχετε δοκιμάσει χειμερινή κολύμβηση; Γνωρίστε τα οφέλη της


Μουσικά όργανα

Αδιαμφισβήτητα, η μουσική κάνει κάλο σε όλους, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Η μουσική διασκεδάζει τα παιδιά, ενώ παράλληλα τα ηρεμεί, τα βοηθά να καταπολεμήσουν το άγχος τους και να συγκεντρώνονται ευκολότερα. Η εξοικείωση τους λοιπόν από μικρή ηλικία έχει μόνο θετικό πρόσημο. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε από κοινού ένα όργανο που θα το ενδιέφερε, όπως πιάνο ή κιθάρα. Tip: Εξίσου ενδιαφέρουσα ενασχόληση για τα παιδιά είναι και οι παιδικές χορωδίες.

 

Ομαδικό άθλημα

Όπως ξέρουμε και από τα δικά μας παιδικά χρόνια, όλα τα παιδάκια αγαπούν τα ομαδικά αθλήματα. Ήδη από το σχολείο όλοι προτιμούσαμε την ώρα της γυμναστικής, όταν επρόκειτο να παίξουμε μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή βόλεϊ. Αν λοιπόν το παιδί αγαπάει κάποιο ομαδικό άθλημα, γιατί όχι να μην το απολαμβάνει και μερικές ώρες μέσα στην εβδομάδα εκτός σχολείου.

Τα ομαδικά αθλήματα βοηθούν στη σωματική διάπλαση και εκγύμναση, στο να μάθει το παιδί να μοιράζεται και να συνεργάζεται για την επίτευξη ενός στόχου και φυσικά παράλληλα το ψυχαγωγεί.

 

Καλλιτεχνικά εργαστήρια

Μερικοί από τους μικρούς μας φίλους, δεν προτιμούν τόσο τις αθλητικές δραστηριότητες, όσο τις καλλιτεχνικές. Οι τέχνες είναι κατάλληλες για κάθε ηλικία και βοηθούν στη δημιουργική σκέψη και στη διεύρυνση του ορίζοντα μας. Πολλά παιδιά εκφράζονται μέσω της ζωγραφικής, της χειροτεχνίας και των εικαστικών. Ας δώσουμε λοιπόν την ώθηση στα παιδιά να δημιουργήσουν!

παιδί, δραστηριότητες
Πηγή: Pexels

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα