ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Εκδρομή στους Δελφούς: Μια υπέροχη μονοήμερη για το Σαββατοκύριακο

Μόλις 182 χλμ, που μεταφράζονται σε 2 ώρες (και κάτι) οδήγηση, σας χωρίζουν από τους Δελφούς, έναν προορισμό που αποτελεί κλασική επιλογή για μονοήμερη ή διήμερη Εκδρομή. Είτε αναζητάτε το πού θα πάτε με την οικογένεια είτε με την παρέα σας, οι Δελφοί συνδυάζουν τα πάντα και γι’ αυτό κάθε Σαββατοκύριακο αποτελούν την αγαπημένη επιλογή πολλών.

Εκδρομή στην Αράχωβα: Τα κοντινά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε

Οι Δελφοί συγκαταλέγονται στα μέρη εκείνα που η φήμη τους ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, κι αυτό χάρη στη μεγάλη ιστορία που κουβαλούν ως ο «Οµφαλός της Γης».

Σύµφωνα µε τον µύθο, όταν ο Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, τον έναν από την Ανατολή και τον άλλον από τη Δύση, εκείνοι συναντήθηκαν στους Δελφούς που θεωρήθηκαν έτσι το κέντρο του κόσµου. Κατά την αρχαιότητα, λειτουργούσε εδώ το πιο ξακουστό µαντείο του ελληνισµού το οποίο συγκαταλέγεται ανάµεσα στα µνηµεία Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της UNESCO. Οι Θησαυροί, το Ιερό του Απόλλωνα, η Θόλος της Αθηνάς Προναίας, το Θέατρο αλλά και το Στάδιο, η Κασταλία Πηγή και φυσικά το µουσείο είναι µόνο µερικά από τα σηµεία που θα γνωρίσετε.

Το επιβλητικό τοπίο σε συνδυασµό µε τις δεκάδες προτάσεις για κοντινές εκδρομές, διαµονή και φαγητό το καθιστούν must προορισμό.

Pixabay

Το Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα, παρουσιάζει την ιστορία του φημισμένου δελφικού ιερού και του πιο ξακουστού μαντείου του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του περιλαμβάνουν κυρίως αρχιτεκτονικά γλυπτά, αγάλματα και έργα μικροτεχνίας, αφιερώματα των πιστών στο ιερό, τα οποία ανακλούν τη θρησκευτικο-πολιτική και καλλιτεχνική δραστηριότητά του σε όλη την ιστορική του πορεία, από την ίδρυση του απολλώνειου τεμένους τον 8ο αι. π.Χ. έως την παρακμή του στα χρόνια της ύστερης αρχαιότητας.

Το μουσείο στεγάζεται σε διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 2.270 τ.μ. Η μόνιμη έκθεσή του καταλαμβάνει δεκατέσσερις αίθουσες και οι αποθηκευτικοί χώροι έκταση 558 τ.μ. Διαθέτει εργαστήριο συντήρησης κεραμικών και μεταλλικών αντικειμένων, καθώς και εργαστήριο αποκατάστασης ψηφιδωτού. Ύστερα από την τελευταία ανακαίνιση του κτηρίου, διαμορφώθηκαν χώροι υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, κυλικείο και πωλητήριο εντύπων.

Μετά από την περιήγηση στον χώρο των Δελφών, αξίζει να κάνετε μια στάση είτε στο Γαλαξίδι είτε στην Αράχωβα!

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Η ώρα του βουνού: Οι ορεινές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα που ξεχωρίσαμε


Οι 15 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας σε αυτόν τον οδη

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα