ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 9'
Εξερευνήστε το Δάσος Ελατιάς: Εκεί που η φύση οργιάζει

Ο νομός Δράμας φημίζεται για το φυσικό του μεγαλείο. Τα μαγευτικά δάση της Ελατιάς και του Φρακτού, η κοιλάδα του Nέστου, ο ποταμός Aγγίτης και το σπήλαιο Mααρά, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, το επιβλητικό Φαλακρό όρος καθιστούν τη Δράμα ένα ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης.

Το δάσος της Ελατιάς: ένα ζωντανό μουσείο της φύσης

Σημείο αναφοράς για τη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, το επιβλητικό δάσος της Ελατιάς είναι μια όαση πρασίνου που αξίζει να επισκεφθείτε. Βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. από το κέντρο της Δράμας και αποτελεί μοναδικά ορμητήριο ντόπιων και επισκεπτών της περιοχής.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δάσος στην Ελλάδα, με έκταση 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα, φιλοξενώντας τα ψηλότερα δέντρα που μπορεί να βρει κανείς στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, το ύψος των ψηλότερων δέντρων φτάνει τα 65 μ. Το δάσος φιλοξενεί πάνω από 1.800 είδη χλωρίδας καθώς και σπάνια είδη πανίδας, θηλαστικά, πουλιά, κα. Hint: Παλαιότερα, το δάσος ήταν ένα τεράστιος βοσκότοπος, ο οποίος με την σταδιακή αναχώρηση των κοπαδιών, πύκνωσε.


Πεζοπορία στο Δάσος Σκιρίτιδας: Μια μοναδική εμπειρία


Η Ελατιά ή Καρά Ντερέ είναι βουνό της Μακεδονίας, με την ψηλότερη κορυφή του να αγγίζει τα 1.820μ. υψόμετρο. Κοντά στην κορυφή Πυραμίδα Κούτρα, αξίζει να επισκεφθείτε και το Δασικό Χωριό Ελατιάς, όπου κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται και το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Σε κοντινή απόσταση, το Δάσος Φρακτούς

Σε σχετικά κοντινή απόσταση εξίσου εντυπωσιακό αξιοθέατο της φύσης αποτελεί και το Δάσος Φρακτού. Πρόκειται για το μοναδικό παρθένο δάσος της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης. Η έκτασή του καταλαμβάνει 11.000 στρέμματα και έχει σπουδαία περιβαλλοντική σημασία και για τη διαφύλαξη και την προστασία του, είναι περιορισμένη η πρόσβαση σε ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η ψηλότερη κορυφή του αγγίζει τα 1.935μ. Ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση με τα πλατύφυλλα και κωνοφόρα δέντρα ζουν 32 είδη θηλαστικών και άλλα σπάνια προστατευόμενα είδη.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Που θα πάμε το Σαββατοκύριακο; 3 προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα