ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 10'
Εμπειρίες και αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν στην Πιερία

Εξερευνούμε αυτή τη μοναδική και ιστορική περιοχή της Μακεδονίας, την Πιερία, η οποία, με το μυθικό βουνό, τα γραφικά χωριά και τις αμμουδερές παραλίες, μας περιμένει για κάθε εποχή του χρόνου.

Επισκεφθείτε το πανέμορφο κάστρο του Πλαταμώνα

Στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου και στα όρια της Δ.Κ. Πλαταμώνα, είναι χτισμένο το Μεσοβυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα. Ένα μοναδικά διατηρημένο Κάστρο που ανάγεται στην εποχή της Φραγκοκρατίας, με τον επιβλητικό Πύργο εντός του, το οποίο αποτελούσε στρατηγικό σημείο ελέγχου του περάσματος από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία από ξηρά και θάλασσα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό αξιοθέατο, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε.

Περιήγηση και φαγητό στον Παλαιό Παντελεήμονα: Ίσως το ομορφότερο χωρίο στην Πιερία

Πιερία διακοπές
Πηγή: Shutterstock

Ο Παλαιός Παντελεήμονας βρίσκεται στους βορειοανατολικούς πρόποδες του Κάτω Ολύμπου. Είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην βόρεια Ελλάδα.

Το χωριό είναι πανέμορφο και ιδανικό για οικογενειακές εξορμήσεις. Διαθέτει αρκετές επιλογές για διαμονή αλλά φυσικά, αποτελεί και ιδανικό ορμητήριο για περαιτέρω εξερεύνηση της Πιερίας.

Aποτελεί πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με άξονές του την ανάδειξη της εθνικής κληρονομιάς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Φαράγγι του Ενιπέα: Το μεγαλείο της φύσης

Το φαράγγι του Ενιπέα, είναι μια από τις δεκάδες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για πεζοπορία στον Όλυμπο. Στη συγκεκριμένη διαδρομή θα απολαύσετε τις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, τους καταρράκτες και τις κολυμπήθρες που δημιουργούν ένα υπέροχο παζλ φυσικού κάλλους.

Το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου

Στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου μπορείτε να απολαύσετε μια ξενάγηση στην κατ’ εξοχήν ιερή πόλη των Μακεδόνων. Εκεί, βρισκόταν η ιερή πόλη των Μακεδόνων που άκμασε τον 5ο αιώνα π.Χ., στα χρόνια του Αρχέλαου που καθιέρωσε τα «εν Δίω Ολύμπια», τους αθλητικούς και σκηνικούς αγώνες διάρκειας εννέα ημερών προς τιμή του Ολυμπίου Διός και των Μουσών.

Δείτε επίσης:

Οι low budget μονοήμερες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη


Η Wine Gini μας ξεναγεί με φρέσκια ματιά στον κόσμο του κρασιού

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα