ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Ελλάδας: Πού και πώς δηλώνουμε συμμετοχή

Κάθε χρόνο παράγονται περισσότεροι από 350 εκατομμύρια τόνους πλαστικό (περίπου όσο το συνολικό βάρος των ανθρώπων πάνω στη γη). Τα περισσότερα απορρίμματα που καταλήγουν στη θάλασσα είναι πλαστικά μιας χρήσης. Υπολογίζεται ότι αν συνεχίσουμε να ρυπαίνουμε με αυτόν τον ρυθμό τη θάλασσα το 2050 θα υπάρχει στους ωκεανούς περισσότερο πλαστικό απ’ ότι ψάρια.

Αυτά τα δεδομένα είναι αρκετά για να μην καθυστερήσουμε άλλο να λάβουμε δράση για τη προστασία του περιβάλλοντος. Μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνουμε μέρος της λύσης είναι ο εθελοντικός καθαρισμός ακτών.

Η HELMEPA συντονίζει και φέτος τον εθελοντικό καθαρισμό ακτών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μεγαλύτερου εθελοντικού γεγονότος του είδους στον κόσμο, με πάνω από 14 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως.
Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει στην Ελλάδα από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021 και είναι ανοιχτή στο κοινό, σε όσους θέλουν να αναλάβουν δράση καθαρίζοντας συμβολικά μία ακτή ή τμήμα του βυθού από τα απορρίμματα. Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας το «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση».

Πηγή: Helmepa.gr

Πέρυσι, ακόμα και με τους περιορισμούς της πανδημίας, συλλέχθηκαν πάνω από 2,3 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων και καλύφθηκαν περίπου 80.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής παγκοσμίως.

Η δήλωση συμμετοχής

Η διαδικασία είναι απλή. Συμπληρώνετε τη δήλωση συμμετοχής και λαμβάνετε οδηγίες για την ασφαλή οργάνωση της δράσης, καθώς και την ηλεκτρονική αφίσα της εκστρατείας. Επιπλέον, θα λάβετε το Δελτίο Καταγραφής απορριμμάτων, ώστε να συμβάλλετε στην επιστημονική μελέτη των απορριμμάτων που βρίσκονται στις ακτές και τις θάλασσες μας.

Ενημερωθείτε για άλλα θέματα Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας από εδώ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα