ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 11'
Εθνικός Δρυμός Αίνου: Ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθούμε την Κεφαλονιά

Τι να πρωτοπεί κανείς για το νησί της Κεφαλονιάς; Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου έχει το δικό του ζωντανό χαρακτήρα που σου μένει ανεξίτηλος. Οι εντυπωσιακές παραλίες με τα σμαραγδένια νερά, τα καταπράσινα βουνά της καθώς και οι γραφικοί οικισμοί συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Πάντα υπάρχει ένας ακόμη λόγος να επισκεφθούμε την Κεφαλονιά.

Η ψηλότερη κορυφή του Ιονίου Πελάγους είναι ένας από τους πρώτους

Αν είστε λάτρεις της φύσης, της εξερεύνησης και της πεζοπορίας, το όρος Αίνος είναι ένα must για εσάς. Ένας από τους λίγους Εθνικούς Δρυμούς ελληνικών νησιών, δεσπόζει στο κέντρο της Κεφαλλονιάς, χαρίζοντας μια αίσθηση απόλυτης ελευθερίας στο όμορφο νησί.

Shutterstock

Με συνολική έκταση 29.000 στρέμματα, ο πράσινος πνεύμονας του νησιού είναι ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, ενταγμένο μάλιστα στο δίκτυο NATURA 2000. Η ψηλότερη κορυφή του Αίνου είναι ο Μέγας Σώρος με υψόμετρο 1.628 μέτρα. Συνοδοιπόρος σας κατά τη διάρκεια της περιήγησής αποτελεί η πλούσια βιοποικιλότητα του νησιού, με πρωταγωνιστή την κεφαλληνιακή ελάτη, το καθαρό οξυγόνο και φυσική η συγκλονιστική θέα στα νησιά του Ιονίου και στην ακτογραμμή της Πελοποννήσου.

 

Οι πεζοπορικές διαδρομές του Δρυμού

Τα μονοπάτια είναι ένας μοναδικός τρόπος για να ανακαλύψετε την ομορφιά του τόπου και απευθύνονται σε όλους, μιας και υπάρχουν διαβαθμίσεις στη δυσκολία τους και στην χρονική διάρκεια ολοκλήρωσής τους.

Μονοπάτι Kέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Χιονίστρα: Ένα αρκετά βατό μονοπάτι που μπορούν όλοι να διασχίσουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και η πορεία που ακολουθείτε είναι ασφαλτόδρομος. Ενδιάμεσα, μπορείτε να κάνετε τα διαλείμματά σας στους χώρους αναψυχής που θα συναντήσετε.

Μονοπάτι Διγαλέτο – Μέγας Σωρός: 

Εάν θέλετε να κατακτήσετε την κορυφή του Αίνου, χρειάζεστε περίπου 5 ώρες με αφετηρία το Διγαλέτο. Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας αλλά το τοπίο και η διαδρομή θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Μονοπάτι Κισσός – Πετάσι – Μέγας Σωρός – Κισσός: Μια εναλλακτική διαδρομή για να οδηγείτε στο Μέγα Σωρό και να απολαύσετε θέα που κόβει την ανάσα, ξεκινά από τον Κισσό. Ένα ορειβατικό μονοπάτι μέτριας δυσκολίας, διάρκεια περίπου 5 ωρών.

Ακόμη δύο διαδρομές για να ανακαλύψετε τον Εθνικό Δρυμό του Αίνου είναι το μονοπάτι που ξεκινά από την  Επάνω Έζα και καταλήγει στο Μελίσσι & το μονοπάτι Βλαχάτα – Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης: Ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στη Κεφαλλονιά

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Από την Πέμπτη 7/12 ανεξάρτητος στα περίπτερα