ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 9'
Η Αρκαδία φιλοξενεί το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου

Η ορεινή Αρκαδία είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση. Τοποθετημένη στην καρδιά της Πελοποννήσου, αγκαλιάζεται από βουνά και πυκνά ελατοδάση και προσφέρεται για μοναδικές εξορμήσεις. Το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου είναι ένα ακόμη από τα μικρά διαμαντάκι που φιλοξενεί.

Τα όμορφα χωριά της, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα είναι ιδανικά για roadtrips που συνδυάζουν φύση, παράδοση και δραστηριότητες. Βυτίνα, Δημητσάνα, Λεβίδι, Στεμνίτσα, Λαγκάδια είναι μερικές από τις σίγουρες στάσεις σας στην όμορφη Αρκαδία.

 

Δυτικά της δημοφιλούς Βυτίνας βρίσκεται το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου.

Ο παραδοσιακός οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1360μ., σε μια καταπράσινο πλαγιά του Μαινάλου και προσελκύει τους πιο «ανήσυχους» ταξιδιώτες που αναζητούν ξεχωριστούς προορισμούς.

Ο λόγος για τα γραφικά Μαγούλιανα

Η ομορφιά του αρκεί για να σας κερδίσει. Τα πέτρινα σπιτάκια, μας γνωρίζουν την παραδοσιακή γορτυνιακή αρχιτεκτονική, οι εκκλησίες, τα γραφικά καφενεία μαζί με το πλούσιο φυσικό τοπίο συνθέτουν ένα πίνακα ζωγραφικής. Ωστόσο το χωριό δεν αρκείται μόνο σε αυτήν.

Το χωριό μετρά περισσότερο από πέντε αιώνες ζωής και φέρει αξιοσημείωτο παρελθόν. Ιδρύθηκε το 1530 και 1600 μ.Χ. από τους κατοίκους πέντε διαφορετικών οικισμών προκειμένου να προστατευθούν από τις επιδρομές κατά της διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το χωριό αποτελεί πατρίδα του Φώτιου Χρυσανθόπουλου, Α’ υπασπιστή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ενώ έπαιξε και σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Tip: Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται και η προτομή του.

Κάτι ακόμη που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του είναι ο υπεραιωνόβιος πλάτανος που δεσπόζει στην πλατεία. Πρόκειται για χαρακτηρισμένο μνημείο της φύσης με το ύψος του να φτάνει τα 20 μέτρα.

 

Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ:

Απόδραση στη φύση: Ανακαλύπτουμε το φαράγγι των Στροπώνων


Οι πρώτες μας φθινοπωρινές αποδράσεις: Φύγαμε για Καλάβρυτα

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα