ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Explore nature: Εξόρμηση στο μυθικό ποταμό Λούσιο

Εντυπωσιακή βλάστηση και ένα πλούσιο οικοσύστημα, καθιστούν το Λούσιο ένα σημαντικό πεδίο εξερεύνησης, ειδικά για τους λάτρεις της φύσης. Αν και πρόκειται για ένα σχετικά μικρό ποταμό θα σας εντυπωσιάσει.

Στο Λούσιο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μαγεία της φύσης.

Το υπέροχο σκηνικό συνθέτουν τα τρεχούμενα νερά του, η χλωρίδα και η πανίδα του καθώς και το φαράγγι του. Ο παραπόταμος του Αλφειού αποτελεί έναν προορισμό που έχει κερδίσει μια θέση στην ταξιδιωτική bucket list μας για το φθινόπωρο. Τα φύλλα κιτρινίζουν και τα χρώματα απογειώνουν το φυσικό τοπίο.

Tip: Ο ποταμός είναι συνδεδεμένος με τη μυθολογία, καθώς πήρε το όνομά του από το Δία. Σύμφωνα με το μύθο, οι νύμφες Νέδα, Θεισόα και Αγνώ έλουσαν το νεογέννητο Δία στα τρεχούμενα νερά του ποταμού.

Unsplash

Το φαράγγι του Λούσιου – Το επιβλητικό αξιοθέατο της Αρκαδίας

Ένα από τα ομορφότερα της χώρας μας, κατά κοινή ομολογία, το φαράγγι του Λούσιου αποτελεί ένα must προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και της εξερεύνησης. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι συνδυάζει διάφορες δραστηριότητες που ικανοποιούν κάθε ταξιδιώτη.

Η διάσχιση του φαραγγιού είναι αρκετά εύκολη, οπότε όλοι μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία. Έχει μήκος 15 χλμ. και η διαδρομή είναι μαγευτική. Το canyoning και το rafting είναι ακόμη δύο δραστηριότητες που μπορούν να προτιμήσουν οι λάτρεις της περιπέτειας. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ομάδες με έμπειρους συνοδούς για να κωπηλατήσετε στα κρυστάλλινα νερά του ανάμεσα στα επιβλητικά βράχια.

Unsplash

Εκτός από την οικολογική αξία του, το φαράγγι κοσμούν και ανθρώπινα δημιουργήματα. Ο επισκέπτης συναντά δύο ιστορικές μονές, τη Μονή Φιλοσόφου και τη Μονή Τιμίου Προδρόμου. Συγκεκριμένα, βρίσκεται υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1977, ως περιοχή ιδιαίτερου Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος.

 

Extra Info: Ο ποταμός έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Η αξία της υδροκίνησης αποτυπώνεται σε ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο που συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε. Το Μουσείο Υδροκίνησης στη γραφική Δημητσάνα φιλοξενεί παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς, σε έναν υπέροχο χώρο.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Απόδραση στη φύση: Ανακαλύπτουμε το φαράγγι των Στροπώνων

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα