ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 9'
Φύγαμε για Χαλκιδική: Ανακαλύπτοντας τους καταρράκτες της Βαρβάρας

Τοποθεσίες σαν κι αυτή αποτελούν πάντα σταθερή αξία για εκδρομή και ξεκούραση από την ένταση της καθημερινότητας. Όταν το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και ο νους τρέχει στην επόμενη εξόρμησή μας, τοπία μέσα στο πράσινο με τρεχούμενα νερά, καταρράκτες και φαράγγια περνούν πάντα από το μυαλό μας.

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας είναι ένα από αυτά τα τοπία και όποιος τους ανακαλύπτει δεν τους «αποχωρίζεται» ποτέ.

Οι δύο καταρράκτες βρίσκονται μέσα στο πυκνό δάσος της Κηπουρίστρας, κοντά στο χωριό Ολυμπιάδα στην Κεντρική Μακεδονία. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους Θεσσαλονικείς και τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Οι καταρράκτες είναι επίσης γνωστοί και ως «Καταρράκτες του Αγγελούση», λόγω της παλαιότερης ονομασίας της περιοχής. Διασχίζοντας την πράσινη όαση, το νερό τους καταλήγει στον ποταμό Μαυρόλακα.

Η πεζοπορία για να προσεγγίσετε τους καταρράκτες είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, χάρη στο επιβλητικό φυσικό τοπίο που τους αγκαλιάζει. Οι διαδρομές είναι σχετικά σύντομες και βατές – το πρώτο μονοπάτι δε διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά -, ωστόσο φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι σωστά και να φοράτε τα αθλητικά σας. Tip: Μη ξεχάσατε το νερό σας και κάποιο σνακ.

Το μονοπάτι για το δεύτερο μονοπάτι, θα λέγαμε ότι απαιτεί περισσότερη εμπειρία. Χρειάζεται να ακολουθήσετε την αντίθετη κατεύθυνση από την πρώτη διαδρομή και φτάνοντας θα αντιληφθείτε τη δύναμη του νερού και το μαγευτικό σκηνικό που συνθέτει. Θεωρείται απαιτητική διαδρομή, οπότε αν είστε με μικρά παιδιά ή αρχάριοι προτιμήστε για αρχή τον πρώτο καταρράκτη.

Η περιοχή φιλοξενεί σπουδαία είδη χλωρίδας και πανίδας. Το δάσος «ντύνουν» οξιές, δάφνες, άγριες φουντουκιές και άλλα είδη φυτών και δεντρών που μας χαρίζουν αυτόν τον μικρό θησαυρό της φύσης. Πολλοί επιλέγουν τους καταρράκτες και για να απολαύσουν πικ νικ με την παρέα ή την οικογένειά τους.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Φύγαμε για κορυφή; Φθινοπωρινές εξορμήσεις στα ορεινά της Εύβοιας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα