ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Γιατί να κάνετε Aqua Yoga στις διακοπές: Τα σημαντικά οφέλη της

Σε αντίθεση με τα κλασικά μαθήματα της Yoga, που λαμβάνουν χώρα σε μια αίθουσα γυμναστηρίου ή στην ύπαιθρο, τα μαθήματα της Aqua Yoga γίνονται μέσα στην πισίνα. Η Aqua Yoga χρησιμοποιεί το υδάτινο περιβάλλον και σας προτείνει να επιδοθείτε στις κλασικές στάσεις της yoga αλλά αυτή τη φορά, μέσα στο νερό.

Σε πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα θα βρείτε συνεδρίες αλλά και κάποια γκρουπ για μαθήματα στη θάλασσα.  Αποτελεί ιδανική άσκηση για εκείνους, που δεν πρέπει να σηκώνουν βάρη ή έχουν τραυματισμούς. Οι κινήσεις μέσα στο νερό γίνονται ομαλότερες και το σώμα μπορεί και ισορροπεί καλύτερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της είναι πως έχει άμεση αγχολυτική δράση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία του αναπνευστικού, τα πεπτικά προβλήματα, τα προβλήματα μέσης αλλά και τις ημικρανίες.

Πηγή: Unsplash

Η Aqua Yoga προσφέρει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα επειδή το να στέκεστε στο νερό ενώ εκτελείτε στάσεις γιόγκα, προσθέτει αντίσταση στους κοιλιακούς μυς και παράλληλα εξασκεί τη διαφραγματική αναπνοή σας.

Στην Aqua Yoga όπως και σε πολλά αθλήματα, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και η σωστή τροφοδότηση ενέργειας στον οργανισμό. Οι ασκήσεις της συμβάλλουν στην συναρμογή του μυϊκού ιστού, στην ευλυγισία και την ευκαμψία, στην δύναμη, και στην κινητικότητα των μυών και των αρθρώσεων.

Επομένως, για το καλύτερο αποτέλεσμα της μυϊκής ενδυνάμωσης συστήνεται διατροφή η οποία θα περιλαμβάνει επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών. Η επίδραση των διαιτητικών πρωτεϊνών στη μυϊκή σύνθεση είναι καλύτερη όταν το γεύμα λαμβάνεται μετά την άσκηση. Τα άπαχα γαλακτοκομικά, το αυγό, τα πουλερικά , το ψάρι και το κόκκινο κρέας αποτελούν τις καλύτερες πηγές.

Κλείνοντας, στην aqua yoga σημαντικό είναι να αποφεύγεται η πρόσληψη τροφής 2-3 ώρες πριν από την προπόνηση!

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Αυτά είναι τα πιο family friendly νησιά των Κυκλάδων


Athens Guide: 4+1 αυλές της πόλης για παραδοσιακό φαγητό

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα