ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 8'
Γνωρίστε το Παρθένο Δάσος Φρακτού: Ένα μνημείο της φύσης

Η τοποθεσία του και η γεωμορφολογία της περιοχής έχουν επιτρέψει στο δάσος να μείνει μακριά από την ανθρώπινη παρέμβαση. Έτσι, το Παρθένο Δάσος του Φρακτού αναπτύσσεται μόνο του και διατηρεί το σπουδαίο οικοσύστημά του.

Ένας ζωντανός θησαυρός, το Παρθένο Δάσος Φρακτού, στολίζει το νομό Δράμας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο άγρια δάση της χώρας μας και αυτό χάρη στη σχετικά δύσβατη προσέγγισή του. Ήδη από το 1980 έχει ανακηρυχθεί ως Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης. Μάλιστα, λόγω της ύψιστης περιβαλλοντικής του αξίας γίνονται προσπάθειες για την ένταξή του στον κατάλογο των Μνηµείων Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO.

Shutterstock

Το δάσος φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, υπεραιωνόβια δέντρα και απολαμβάνει απόλυτη αρμονία και οικολογική ισορροπία. Η μοναδική βιοποικιλότητα και το πλούσιο οικοσύστημά του το καθιστούν το πιο καλοδιατηρημένο παρθένο δάσος σε όλες της Ευρώπης.

Τι μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στο Δάσος του Φρακτού;

Για να προσεγγίσετε το μικρό διαμαντάκι της Βόρειας Ελλάδας, μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε στο Δασικό Χωριό Φρακτού, κατόπιν συνεννόησης με το Δασαρχείο Δράμας. Ο μικρός οικισμός διαθέτει μερικούς ξενώνες που προσφέρει το Δασαρχείο και αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για να να εξερευνήσετε τα πανέμορφα μονοπάτια μέσα στο Φρακτό.

Η εμπειρία είναι μοναδική, καθώς ο ταξιδιώτης έρχεται σε επαφή με τη φύση, αντικρίζει παραμυθένιες εικόνες με τρεχούμενα νερά και βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον ιδανικό για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί τολμούν τις βουτιές στα δροσερά νερά των βάθρων που δημιουργούνται.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο: Οι ιδανικοί προορισμοί για απόλυτη χαλάρωση

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου