ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 8'
Γύθειο: Το εντυπωσιακό ναυάγιο που έγινε αξιοθέατο

Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα ελληνικά ναυάγια, που μπορείτε να δείτε χωρίς να βουτήξετε καθώς βρίσκεται πάνω στην αμμουδιά. Βρίσκεται στο Γύθειο και αν φέτος επιλέξετε για τις διακοπές σας την ευρύτερη περιοχή, αξίζει να φτάσετε σε αυτό το περίφημο αξιοθέατο ώστε να το δείτε από κοντά.

Όπως το Ναυάγιο της Ζακύνθου έτσι και αυτό, αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής γύρω από το Γύθειο, το οποίο κερδίζει τα περισσότερα φωτογραφικά κλικ.

Η πιο επίσημη εκδοχή

Το συγκεκριμένο πλοίο που θα δείτε αν κάνετε την στάση σας στο σημείο, ναυπηγήθηκε το 1950.  Τον Δεκέμβριο του 1980 κατέπλευσε στο Γύθειο επειδή ο πλοίαρχός του αρρώστησε και έπρεπε να νοσηλευτεί. Τότε, λοιπόν, παρουσιάστηκαν οικονομικά προβλήματα με το πλήρωμα και παράλληλα,  ακολούθησαν μηχανικές βλάβες οι οποίες οδήγησαν στην οριστική προσάραξη του πλοίου. Στο πλοίο είχαν αρχίσει να μπαίνουν νερά και έτσι είχε αρχίσει να γείρει. Οι καιρικές συνθήκες το παρέσυραν λίγο πιο μακριά, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Οι φήμες

Υπάρχουν πολλές… “θεωρίες συνωμοσίας” σχετικά με την ιστορία και την προέλευση του πλοίου. Πολλοί λένε ότι χρησιμοποιήθηκε για λαθρεμπόριο τσιγάρων μεταξύ Τουρκίας-Ιταλίας και πως το πλήρωμα συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές του Γυθείου. Όμως στη συνέχεια το πλοίο λύθηκε από το λιμάνι και αφέθηκε στη θάλασσα, ώσπου παρασύρθηκε μέχρι το σημείο που βρίσκεται σήμερα. Στο τέλος μάλιστα, πυρπολήθηκε για να κρύψει τα στοιχεία του λαθρεμπορίου.

Το πλοίο εγκαταλείφθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και πλέον αποτελεί ένα από τα πλέον επιβλητικά αξιοθέατα της περιοχής του Γυθείου.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Φαγητό στον Αργοσαρωνικό: Ένας οδηγός για φαγητό σε Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες


Καλοκαίρι στα Ζαγοροχώρια: Οι must αξέχαστες εμπειρίες

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα