ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
Η Άνδρος ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για πεζοπορία

Το νησί της Άνδρου είναι ένα ιδιαίτερης ομορφιάς νησί. Μάλιστα, η NewYorkTimes φέτος επιλέγει 52 αγαπημένους προορισμούς για το 2021, με την Άνδρο να κατατάσσεται στην 25η θέση.

Πέρα από τις πανέμορφες παραλίες, φημίζεται και για το εντυπωσιακό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που ξεπερνούν τα 300km μήκος. Το δίκτυο εκτείνεται σε όλο το νησί και ενώνει τους παλαιούς οικισμούς, με τα πλούσιας φυσικής ομορφιάς τοπία, τα λιμάνια και τις παραλίες. Περίπου 160 km διαθέτουν πλήρη σήμανση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τον Οκτώβριο του 2015, η πεζοπορική διαδρομή “Andros Route”, μιας συνεχής διαδρομή 100km, έλαβε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας την έγκριτη πιστοποίηση ποιότητας “Leading Quality Trails- Best of Europe”. Η διαδρομή περιλαμβάνει 10 στάδια με διάφορα επίπεδα δυσκολίας ώστε να επιλέξετε.

Facebook page: Andros Routes

Στην Άνδρο τα μονοπάτια είναι πολλά και μπορείτε να απολαύσετε την ημερήσια εκδρομή σας και να εξερευνήσετε καταπράσινους γραφικούς οικισμούς, ιστορικά μνημεία, οροσειρές. Οι αποδράσεις αυτές θα απογειώσουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Επιλέγοντας εκδρομές σε μέρη που καταλήγουν σε βάθρες, καταρράκτες ή θάλασσες, θα απολαύσετε το μπάνιο σας και το φαγητό σας στις όμορφες παραλίες του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε αναλυτικά στο site του AndrosRoutes.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»