ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Η Καρδίτσα φέρει επάξια τον τίτλο της “Πόλης του Ποδηλάτου”

Το ποδήλατο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της Καρδίτσας. Μια επίσκεψή σας θα σας επιβεβαιώσει, μιας και στην Καρδίτσα θα συναντήσετε πολλούς ποδηλάτες μέσα και γύρω από την πόλη.

Η Καρδίτσα έχει πρωτοποριακή θέση στην Ελλάδα ως προς τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

Η βάση για την ανάπτυξη του δικτύου ξεκίνησε από το 2000. Σήμερα, το δομημένο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων της πόλης έχει μήκος 7300μ. στον αστικό ιστό και 10.500 μ. περιαστικό.

Ο περιαστικός ποδηλατόδρομος διασχίζει μια υπέροχη διαδρομή (μήκους 3,5 χλμ.) για βόλτα με την οικογένεια ή την παρέα σας, με το μεγαλύτερο τμήμα της να είναι μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Ο ποδηλατόδρομος ξεκινά από το ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού και καταλήγει στο καταπράσινο Δάσος της Παπαράντζας.

ποδήλατο
Πηγή: Unsplash

Το ποδήλατο είναι ένα μέσο οικονομικό και οικολογικό, επιβαρύνοντας ελάχιστα τον δημόσιο χώρο της πόλης. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, κυκλοφορούν στην Καρδίτσα ανδρικά και γυναικεία ποδήλατα, κάποια από τα οποία μπορεί να συναντήσετε μέχρι και σήμερα στην πόλη. Από τότε κάποιοι είχαν υιοθετήσει τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο καθημερινής μετακίνησης. Μάλιστα, τότε τα ποδήλατα είχαν αριθμό κυκλοφορίας στο πίσω μέρος τους. Οι πιο γνωστές μάρκες που θα δείτε μέχρι και σήμερα, είναι τα Βίσμαρκ, τα Ρουαγιάλ και τα Γκόρεγκ.


5 λόγοι για να εντάξετε το ποδήλατο στην καθημερινότητά σας


Σήμερα, ακόμη και μετά τη ραγδαία αύξηση των αυτοκινήτων στην πόλη, το ποδήλατο έχει αποκτήσει μια πρωταγωνιστική θέση στην Καρδίτσα, μιας και διευκολύνει τόσο στο κυκλοφορία πρόβλημα αλλά και στο περιβάλλον. Η γεωγραφία και η ρυμοτομία βοηθά σημαντικά: η πόλη είναι επίπεδη και σχετικά μικρή. Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς ποδήλατο. Ο κάθε κάτοικος έχει το δικό του ποδήλατο, με το σύνολο να φτάνει πάνω από 20.000 ποδήλατα.

Η πόλη διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων. Ακόμη κι ένας επισκέπτης λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο όση ώρα το χρειάζεται και να το επιστρέψει. Και φυσικά, ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας (Π.Ο.Κ), ενισχύει τον ποδηλατικό τρόπο ζωής, με στόχο την καλλιέργεια, την ανάπτυξη και την προώθηση της ποδηλασίας στο νομό.

 

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Λίμνη Πλαστήρα: Οι δραστηριότητες που θα απολαύσουμε και το χειμώνα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα