ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
«Η Κεφαλονιά παρέχει εξαιρετική ποιότητα ζωής»

Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί.

Ίρις Τσελέντη

Δασκάλα pilates, κοινωνική λειτουργός, Φισκάρδο

Τι είναι ευεξία, ευζωία, καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Η ευεξία εκφράζεται μοναδικά για τον κάθε άνθρωπο. Οι περισσότεροι συχνά αναρωτιόμαστε πως να ζούμε καλύτερα, πως να κινούμαστε καλύτερα, πως να τρωμε καλύτερα και τελικά πως να αισθανόμαστε καλύτερα. Η επαφή με τη φύση, η έννοια της «γειτονιάς» και η ποιοτική πρώτη ύλη στην τροφή καθορίζουν τη δική μου έννοια της ευζωίας.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Τη δική μου ευεξία τη βρίσκω καθημερινά στον τόπο μου, στην Κεφαλονια δίπλα στη φύση, στην άσκηση και σε ένα συνειδητά θετικό τρόπο σκέψης. Το νησί αυτό παρέχει εξαιρετική ποιότητα ζωής. Κολυμπάω το χειμώνα στη θάλασσα και έτσι χτίζω ένα δυνατό ανοσοποιητικό, τρέχουμε νωρίς το πρωί με την ομάδα μας για να ξεκινησουμε την ημέρα όλοι μαζί. Μαζεύουμε τους καρπούς της φύσης ανάλογα με την εποχή.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

Ο επισκέπτης της Κεφαλονιάς θα συναντήσει ένα μαγικό φυσικό τοπίο και φιλόξενους ανθρώπους. Αξίζει να επισκεφτεί το Κάστρο της Άσσου.

Να περπατήσει στα μονοπάτια της Ερίσου (Φισκάρδο).

Να φάει σπιτικά κεφαλονίτικα φαγητά στο Καπηλειό (Πατρικάτα). Να δει το ηλιοβασίλεμα στην Αγία Ελένη (Ληξούρι). Να τρέξει στη Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και στη γέφυρα Δεβοσέτου και ίσως δει και θαλάσσιες χελώνες. Να εξερευνήσει τα οινοποιεία και να δοκιμάσει τις ντόπιες ποικιλίες κρασιού (Gentilini winery).

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου