ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
«Η Κέρκυρα που αγαπώ είναι τα φλαμίνγκο στις Αλυκές Λευκίμμης»

Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί.

Ελένη Χριστοφοράτου

Βοτανοθεραπεύτρια-Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στη Φύση Κερκυρα

Τι είναι ευεξία, ευζωία καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Ποιότητα ζωής σημαίνει για μένα ηρεμία, ασφάλεια, δημιουργικότητα, ενεργή συμμετοχή στην κοινότητα και καθαρό περιβάλλον,

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Την ευεξία τη βιώνω με ένα δειλινό σε μία από τις λίμνες της Κέρκυρας, παρατηρώντας τα πουλιά ή η χαρά της συνάντησης με ένα φυτό που βλέπω για πρώτη φορά είναι για μένα

η μεγαλύτερη θεραπεία από όλα αυτά που βαραίνουν την καθημερινότητά μας. Η δουλειά με τα βότανα είναι συχνά κουραστική και χρειάζεται τεράστια υπομονή, αλλά μετά από μερικές ώρες επεξεργασίας κάποιου φυτού, η καρδιά μου είναι γεμάτη από τα αρώματα, τα ιδιαίτερα σχήματα και τις υφές που μόνο αυτή η στενή επαφή μπορεί να αποκαλύψει και όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν πολύ μακριά από τη δική μου πραγματικότητα.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

Αν ήθελα να δείξω σε κάποιον την Κέρκυρα που αγαπώ, θα του έδειχνα τα φλαμίνγκο στις Αλυκές Λευκίμμης.

Τα βραχοκιρκίνεζα πάνω από το Μέγα Γκρεμό. Τις ανοιξιάτικες ορχιδέες μας, τη θέα από την κορυφή του Παντοκράτορα. Θα περπατούσαμε δίπλα στο ποτάμι στις Νυμφές και θα κάναμε πικ-νικ στο Ασκηταριό. Θα του έδειχνα τον καταρράκτη στους Κυπριανάδες, αν και σπάνια έχει πια νερό. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει το αγαπημένο μου μονοπάτι όταν θέλω να ξεφύγω από την πολυκοσμία.

Αν είναι εποχή μετανάστευσης των πουλιών, ίσως να καταφέρναμε να δούμε τον ψαραετό να βουτάει για να ψαρέψει στη λίμνη Κορισσίων και να κάθεται να απολαύσει το ψάρι του σε ένα δέντρο εκεί κοντά.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα