ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Ηράκλειο: Μια πολιτιστική περιήγηση στην πρωτεύουσα της Κρήτης

Ο ιδανικότερος τρόπος για να γνωρίσετε το Ηράκλειο είναι να απολαύσετε έναν ωραίο περίπατο στην πόλη.

Στο κέντρο της πόλης βρίσκονται πολλά μνημεία των μεσαιωνικών χρόνων της Κρήτης. Από το λιμάνι, όπου θα συναντήσετε το επιβλητικό φρούριο του Κούλε, βαδίζοντας προς την πόλη θα συναντήσετε σπουδαία μνημεία. Μεταξύ άλλων την ενετική Λότζια, που σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο του Ηρακλείου, την εκκλησία του Αγίου Τίτου στην πλατεία – ένα εξαιρετικό κτίριο -.

δημαρχείο Ηρακλείου
Shutterstock

Ένα χαρακτηριστικό της πόλης που σίγουρα θα παρατηρήσετε είναι οι κρήνες. Μια από τις πιο γνωστές είναι η φημισμένη κρήνη Μorozini ή αλλιώς Λιοντάρια.

Shutterstock

Η παλιά πόλη οριοθετείται από τα πελώρια ενετικά τείχη του, που τα προστάτευαν από τους εχθρούς και ανέδειξαν την πόλη σε μία από τις καλύτερες οχυρωμένες πολιτείες της Μεσογείου.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μεγάλη Μητρόπολη του Αγίου Μηνά.

Καθεδρικός Αγίου Μηνά
Shutterstock

Περιήγηση στα σπουδαία μουσεία της πόλης

Η πλούσια ιστορία του Ηρακλείου συγκεντρώνεται και στα σύγχρονα μουσεία της πόλης. Μέσα από αυτά, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία και την πολιτιστική διαδρομή της περιοχής.

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου φιλοξενεί εκθέματα και δείγματα ήδη από την προϊστορία της Κρήτης. Εδώ, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τους θησαυρούς του Μινωικού πολιτισμού.

Highlight: Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του μουσείου είναι η τοιχογραφία των Ταυροκαθαψιών, οι πινακίδες Γραμμικής Β, ο δίσκος της Φαιστού.

Shutterstock

Αν σας αρέσουν τα μουσεία, αξίζει να επισκεφθείτε το Ιστορικό Μουσείο καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Εξίσου εντυπωσιακό, ειδικά αν κάνετε οικογενειακές διακοπές στο Ηράκλειο είναι και το Cretaquarium. Ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης βρίσκεται στην Κρήτη και η εμπειρία είναι μοναδική για μικρούς και μεγάλους.

 

Στα ανάκτορα της Κνωσού

Ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, το μινωικό ανάκτορο, βρίσκεται μόλις 5 χλμ. μακριά από την πόλη του Ηρακλείου. Πρόκειται το σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού και είναι ένα must για όσους επισκεφθούν το νησί της Κρήτης.

Κνωσός
Shutterstock

Ένα εντυπωσιακό εύρημα μιας σημαντικής για την ιστορία εποχής, που θα σας ταξιδέψει στο χρόνο. Μάλιστα, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Ζάκυνθος: Οι περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές περιμένουν να τις ανακαλύψετε

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα