ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την Ορεινή Ποδηλασία

Η Ελλάδα προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία σχεδόν σε όλες τις εποχές του χρόνου. Η ποδηλασία σε βουνό ίσως να φαίνεται κάτι απλό αλλά δεν είναι. Απαιτεί καλοσυντηρημένο ποδήλατο και φυσικά αν σας λείπει η τεχνική και η εμπειρία, καλό είναι να αρχίσετε από διαδρομές για αρχάριους.

Οι διαδρομές σε όλη την Ελλάδα είναι χιλιάδες και η καθεμία έχει διαφορετικές εικόνες να σας προσφέρει. Από την Ήπειρο ως την Αττική, αξίζει να ανεβείτε στο ποδήλατο και να απολαύσετε τη ταχύτητα ανάμεσα στα ορεινά μονοπάτια.

Παρνασσός

Ο Παρνασσός θεωρείται παράδεισος για την ορεινή ποδηλασία. Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια και διαδρομές με συνολικό μήκος πάνω από 200 χλμ. περιμένουν τους λάτρεις του mountain bike. Μερικές από τις διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι το Εθνικό Μονοπάτι 22 που ενώνει την Πολύδροσο με τα Κελάρια το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές, μια και είναι ήδη διαμορφωμένο με ράμπες για άλματα. Άλλες διαδρομές είναι: αυτή που ενώνει το Λιβάδι με το Κωρύκειο Άντρο και τέλος, το μονοπάτι Ε4. Τμήμα αυτής της διαδρομής είναι το αρχαίο μονοπάτι που ένωνε τους Δελφούς με την αρχαία Λίλαια.


Στον Παρνασσό με παιδιά: Οι δραστηριότητες που θα αγαπήσουν

Φωτό: Usplash

Δίρφυς

Το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας απέχει μόλις 2 ώρες οδικώς από την Αθήνα και είναι μία από τις πιο συναρπαστικές επιλογές για mountain bike. Επιλέξτε ως αφετηρία σας το χωριό Στενή, που βρίσκεται στους πρόποδες της Δίρφυς και έπειτα μπορείτε να ακολουθήσετε τα μονοπάτια που βρίσκονται μέσα στο Αισθητικό Δάσος της Στενής.

DIRFIS_EVOIA_DIAKOPES
Φθινοπωρινή εξόρμηση: Πεζοπορία στη Δίρφυ και το χωριό με το παραδοσιακό φαγητό.

Υπάρχουν επίσης, σηματοδοτημένα μονοπάτια από το Αισθητικό Δάσος της Στενής προς το καταφύγιο (π.χ S1 & S2 πλησίον του Δημοτικού Σταδίου). Φυσικά, μετά τις όμορφες διαδρομές σας στο βουνό, τα ταβερνάκια της Στενής σας περιμένουν για να αναπληρώσετε τις δυνάμεις σας.

Τζουμέρκα

Για όσους λάτρεις του ποδηλάτου επιλέξουν την Ήπειρο ως επόμενο προορισμό, τότε τα Τζουμέρκα είναι μέρος που δικαιωματικά μπορείτε να επιλέξετε. Μια από τις ενδεικτικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι: Ανεμότρυπα -Άγναντα –Καταρράκτης -Πλάκα (25 χλμ) ή  αλλιώς, τη διαδρομή: Φανερωμένη – Πλατανούσσα- Πλάκα.


Διακοπές: Ιδέες για ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο στα Τζουμέρκα

Φωτό: Usplash

Υμηττός

Το βουνό που βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του downhill που αποζητούν έναν κοντινό προορισμό για τα Σαββατοκύριακα. Ο Υμηττός είναι ικανός να προσφέρει δράση και όμορφες εικόνες από τη θέα σε όλο το λεκανοπέδιο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή του Νοτίου Υμηττού, να φτάσετε ως τις κεραίες ή αν είστε πιο έμπειρος ποδηλάτης να επιλέξετε τη πλευρά του Κορωπίου – Παιανίας, που η θέα είναι μαγική.

Δείτε επίσης:

Στην ορεινή Ναυπακτία για off road και άλλες extreme στιγμές


Διακοπές: Το απόλυτο χειμερινό roadtrip είναι στα Ζαγοροχώρια

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»