ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Καλάβρυτα: Ο ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές

Τα Καλάβρυτα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού. Το χιονοδρομικό κέντρο και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, σχηματίζουν τον απόλυτο χειμερινό προορισμό.

Χειμερινές διακοπές στα Καλάβρυτα: Τι να κάνεις

Σπήλαιο των Λιμνών

Το Σπήλαιο των Λιμνών αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα της Ελλάδας. Δείτε εδώ περισσότερα για το Σπήλαιο.

Οδοντωτός

Οδοντωτός Καλάβρυτα διακοπές
Shutterstock

Το ταξίδι με τον ιστορικό Οδοντωτό, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Πολλοί άλλωστε επιλέγουν να επισκεφθούν τα Καλάβρυτα εξ’ ολοκλήρου γι’ αυτό το λόγο. Η διαδρομή ξεκινά από το Διακοφτό και διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού.

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Ωδή στη χειμερινή γοητεία του Χελμού

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων
Unsplash

Ένας δημοφιλής προορισμός σαν τα Καλάβρυτα δεν γίνεται να μην κρύβει και μια extreme πλευρά.

Το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων είναι ιδανικό και για οικογένειες, αφού στο KidSnow Garden, τα παιδιά μπορούν σε έναν οριοθετημένο χώρο να παίξουν στο χιόνι, να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό αλλά και να κάνουν έλκηθρο.


Πού μπορούμε να κάνουμε Snowmobile στα χιονισμένα βουνά της Ελλάδας;


Αν ψάχνετε μια πραγματικά ξεχωριστή δραστηριότητα, αυτή είναι το Snowmobile που πρέπει να το δοκιμάσετε έστω μια φορά! Φυσικά, αν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, μπορείτε να κάνετε trekking στο κομμάτι του Ε4, που ξεκινά από τα Καλάβρυτα και καταλήγει στο Χιονοδρομικό.

Επίσκεψη στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και την Αγία Λαύρα

Η Αγία Λαύρα είναι η γνωστή σε όλους ιστορική μονή στα Καλάβρυτα. Ο πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821.

Η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου βρίσκεται 10χλμ βορειανατολικά των Καλαβρύτων. Θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα και κτίστηκε το 362 μ.Χ.

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου
Shutterstock

Μόλις φτάσετε εκεί η τοποθεσία της, ακριβώς δίπλα από τα βράχια, θα σας προκαλέσει δέος. Κατά την Επανάσταση του 1821 η Μονή αποτέλεσε φάρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αλλά και κέντρο αντίστασης κατά των κατακτητών.

Τι να αγοράσω στις χειμερινές διακοπές στα Καλάβρυτα;

Τι να αγοράσω από τα Καλάβρυτα;
Unsplash

Πριν φύγετε από τα Καλάβρυτα, προµηθευτείτε οπωσδήποτε τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως φέτα, µυζήθρα και άλλα τυροκοµικά από το πρατήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Καλαβρύτων. Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Διακοπές.

Δείτε εδώ και τα καλύτερα μέρη για φαγητό στα Καλάβρυτα.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Η ώρα του βουνού: Οι ορεινές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα που ξεχωρίσαμε


Οι 15 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας σε αυτόν τον οδηγό

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα