ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Καταδύσεις: Tα νησιά που θα λατρέψουν οι fans

Υπάρχουν ορισμένα σημεία που εντυπωσιάζουν όσους αγαπούν τον κόσμο του βυθού. Ακόμη και αν δεν έχετε δοκιμάσει να κάνετε scuba diving ποτέ στη ζωή σας, το φετινό καλοκαίρι είναι η καλύτερη αφορμή, αφού στους περισσότερους νησιωτικούς προορισμούς υπάρχουν έμπειροι επαγγελματίες οι οποίοι θα σας μάθουν τα πάντα γύρω από τις Καταδύσεις.

Οι Καταδύσεις είναι μια από τις δραστηριότητες που ενδείκνυνται για τα παρακάτω νησιά, τα οποία φημίζονται για τον πλούσιο βυθό τους.

Αμοργός

Αμοργός καταδύσεις διακοπές
Πηγή: Unsplash

Το νησί όπου γυρίστηκε η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» δε θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα. Πολλοί την προτιμούν για ελεύθερη κατάδυση, αφού και σε ρηχά νερά, είναι πολλά αυτά που μπορείτε να δείτε. Κατά τα άλλα στο σπήλαιο της Νικουριάς, ένα νησάκι δίπλα στην Αμοργό, θα δείτε σφουγγάρια, κοράλλια όλων των αποχρώσεων, χέλια, χταπόδια ακόμα και θαλάσσιες χελώνες. Στην τοποθεσία αυτή δίνεται η δυνατότητα στους δύτες όλων των επιπέδων να απολαύσουν την ομορφιά του σπηλαίου. Όταν βρεθείτε μέσα, θα δείτε μια πραγματική έκρηξη χρωμάτων. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με έντονα μοβ, κόκκινα και κίτρινα σφουγγάρια, διαφορετικά κοράλλια, μικρο-θαλάσσια ζωή και μεγάλα σπειροειδή σκουλήκια. Στο κάτω μέρος συνήθως εντοπίζονται αστακοί κρυμμένοι και μεγαλύτερα ψάρια όπως σκορπίνες.

Λέρος

Το νησί εξελίσσεται σε κορυφαίο προορισμό καταδυτικού τουρισμού διαθέτοντας τα περισσότερα πολεμικά ναυάγια, μετά τη Νορμανδία.

Λέρος καταδύσεις διακοπές
Πηγή: Unsplash

Η Λέρος διαθέτει σημαντικές δυνατότητες για την ανάδειξη του νησιού σε ένα πολύ ιδιαίτερο προορισμό καταδυτικού τουρισμού. Τα πολυάριθμα και άκρως ενδιαφέροντα ναυάγια του νησιού είναι ιδανικά τόσο για όσους έχουν ξαναδοκιμάσει κατάδυση όσο και για τους απολύτως αρχάριους.


Τα απόκοσμα θεάματα του βυθού: Εξερευνήστε τα ελληνικά ναυάγια


Γι’ αυτό το λόγο, αν είστε αρχάριοι, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία σύντομη αλλά αναλυτική εκπαίδευση, στο καταδυτικό κέντρο «Υδρόβιος», που περιλαμβάνει βασική εισαγωγή στην θεωρία της αυτόνομης κατάδυσης, ενημέρωση για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του και κάποιες ασκήσεις τις οποίες στη συνέχεια θα εφαρμόσετε πρακτικά σε ρηχά νερά με άριστες θαλάσσιες συνθήκες.

Ζάκυνθος

Η παραλία του Γέρακα με τα τιρκουάζ νερά, είναι εκεί όπου οι απειλούμενες χελώνες caretta caretta έρχονται να γεννήσουν τα αυγά τους κατά την περίοδο αναπαραγωγής (Μάιος έως Οκτώβριος) και προσφέρεται για καταδύσεις. Η παραλία αποτελεί μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, το οποίο καλύπτει τον κόλπο του Λαγανά και εκτείνεται ως τις Στροφάδες. Πρόκειται για 2 μικρά νησάκια 50 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου.

Πηγή: Unsplash

Στην ακτή που βρέχει το χωριό Κερί θα βρεις τουλάχιστον 12 καταδυτικές τοποθεσίες. Στη λίμνη Κεριού θα ανακαλύψεις σπηλιές και θα δεις γαρίδες, χταπόδια και αστακούς να κρύβονται στις εσοχές των σκοτεινών βράχων. Αν έχεις τύχη, θα κολυμπήσεις πλάι σε χελώνες Caretta caretta ή φώκιες Monachus Monachus.

Αλόννησος

Δικαίως το καταπράσινο νησί των Σποράδων θεωρείται ο κορυφαίος καταδυτικός προορισμός στη Μεσόγειο. Ο βυθός του νησιού είναι ο ορισμός του υποβρύχιου παράδεισου, ενώ τα τιρκουάζ νερά της προτιμά η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus. Στο νησί εδρεύει το μεγαλύτερο, προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης και ανήκει στον βιότοπο Natura.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Kαλοκαίρι στα πιο ατμοσφαιρικά θερινά σινεμά των ελληνικών νησιών


6+1 επιλογές για φαγητό εκτός Αθηνών πλάι στο κύμα

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»