ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 12'
Καβάλα: Περιήγηση σε μια γοητευτική πόλη γεμάτη χρώματα

Η ιστορία, τα κτίρια, τα αξιοθέατα, τα μουσεία, η γαστρονομία, οι εντυπωσιακές παραλίες καθιστούν την Καβάλα μια ζωντανή πολυπολιτισμική πόλη που κερδίζει κάθε επισκέπτη, όλες τις εποχές του χρόνου.

Η πόλη είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο. Η ιστορία της ξεκινά από τους προϊστορικούς χρόνους και από την αρχαιότητα, τη Ρωμαϊκή, τη Βυζαντινή και την Οθωμανική περίοδο μέχρι σήμερα, έχει πολλά να σας αφηγηθεί.


Καβάλα: Η τοπική γαστρονομία που αξίζει ένα ταξίδι στον Βορρά


 

Ταξιδεύοντας στο χρόνο

Μια επίσκεψη στην Καβάλα, προϋποθέτει και μια επίσκεψη στην Παναγιά, την παλιά πόλη. Μια σειρά από αξιοθέατα θα σας διηγηθούν την ιστορία της πόλης και θα σας ταξιδέψουν για λίγο στο χρόνο. Τα πλακόστρωτα σοκάκια, η μαγευτική θέα, οι όμορφες αυλές συνθέτουν ένα γραφικό σκηνικό.

Το επιβλητικό Imaret, χτισμένο αρχές του 19ου αιώνα από τον Μεχμέτ Αλή, το κάστρο, ο φάρος, που αποτελεί σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών, οι εντυπωσιακές Καμάρες, το μεσαιωνικό Υδραγωγείο της πόλης, ο Ιερός Ναός της Παναγίας και άλλα πολλά αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν.

Αν θέλετε να απολαύσετε πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα, ανεβείτε στο Φρούριο και αγναντέψτε το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από την ακρόπολη. Τους καλοκαιρινούς μήνες, στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα μουσεία που αξίζει να επισκεφθείτε

Η Καβάλα φέρει μεγάλη ιστορία στη βιομηχανία του καπνού. Πολλές καπναποθήκες σώζονται μέχρι σήμερα ως μνημεία του παρελθόντος. Αξίζει να κάνετε μια στάση στο Μουσείο Καπνού και να μάθετε περισσότερα για την καπνοπαραγωγή. Η οικία του Μωχάμετ Άλη λειτουργεί σήμερα ως μουσείο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, μεταφέροντας τον επισκέπτη πίσω στον 18ο αιώνα. Θεωρείται μάλιστα ένα από τα λαμπρότερα σωζόμενα δείγματα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Οι λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, δε θα παραλείψουν μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, στο Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων, στο Ναυτικό Μουσείο, στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο Μουσείο Ελιάς και φυσικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων.

 

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων

Ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος, τεράστιας σημασίας για την ιστορία της περιοχής, απέχει μόλις 30′ από την πόλη της Καβάλας. Από το 2016, ο χώρος συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο Αρχαιολογικός Χώρος, το Μουσείο και το Θέατρο που θα συναντήσετε εκεί, αποτελούν έναν ακόμη λόγο για να επιλέξετε την Καβάλα για την επόμενη απόδρασή σας. Δείτε αναλυτικά εδώ: Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων: Ένα σπουδαίο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Παγγαίο Όρος: Το must για χειμερινή απόδραση στη Καβάλα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα