ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 9'
Κορωνησία: Το “κρυμμένο” στολίδι στην αγκαλιά του Αμβρακικού

Η Κορωνησία είναι ένα χωριουδάκι, 160 περίπου κατοίκων. Πρόκειται για νησάκι το οποίο όμως συνδέεται οδικώς με τη στεριά. Λωρίδες γης «περιβάλλουν» τη λιμνοθάλασσα Λογαρού, συνδέοντας το χωριό με τον κορμό την περιοχή της Άρτας. Τοποθετημένη στο κέντρο του Αμβρακικό κόλπο, δίπλα στα νησάκια Πέρα Νησί και Πεθαμένο, αποτελεί ένα σημαντικό υγροβιότοπο και η ομορφιά της είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή.


Βοβούσα Ιωαννίνων: Το χωριό που χωρίζεται στη μέση από τον Αώο ποταμό


Η λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού κόλπου έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο από το 2008 και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο ενιαίο υγρότοπο της χώρας. Πρόκειται για εξαιρετικής σημασία υγροβιότοπος, φιλοξενώντας του περίφημους αργυροπελεκάνους, θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια! Οι άνθρωποι ζουν στον Αμβρακικό σε απόλυτη αρμονία με τον φυσικό πλούτο της περιοχής, σεβόμενοι το οικοσύστημα, τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και το περιβάλλον.

Το τοπίο είναι ιδιαίτερα κινηματογραφικό. Για να προσεγγίσετε το νησάκι θα οδηγήσετε στο στενό δρόμο περίπου 7 χλμ. Για τους οδηγούς μηχανής η εμπειρία μένει πάντα αξέχαστη. Ιδανικός προορισμός για στιγμές χαλάρωσης, επαφή με τη φύση και ξεκούραση.

 

Εξερεύνηση & Δραστηριότητες

Τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί επιλέγουν την Κορωνησία και για διήμερες εξορμήσεις. Στις παραλίες της εκτός από κολύμβηση, μπορείτε να απολαύσετε windsurfing. Οι ψαροταβέρνες του χωριού θα σας χαρίσουν ένα ολόφρεσκο γεύμα θαλασσινών κάτω από τον ήλιο, με θέα το γαλάζιο. Hint: Στον Αμβρακικό γίνεται και μικρή παραγωγή αυγοτάραχου.

Εκτός από τους φυσιολάτρεις, η Κορωνησία είναι must και για τους λάτρεις του bird watching. Η παρατήρηση πουλιών εδώ είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς η περιοχή φιλοξενεί σπάνια είδη.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε το παρεκκλήσι του Οσίου Ονουφρίου. Εκεί μόνασε ο Όσιος Ονούφριος, ο οποίος είναι μάλιστα και ο προστάτης του χωριού. Και το Ναό της Παναγίας Κορωνησίας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και είναι από τους παλιότερους ναούς της περιοχής, αφιερωμένη στη γέννηση της Θεοτόκου.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Καταρράκτης Άρτας: Το χωριό με τους εντυπωσιακούς «Δίδυμους καταρράκτες»

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»