ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
Κοζάνη: Ανακαλύψτε τους καταρράκτες του Βελβεντού

Ένα από τα ομορφότερα τοπία της Μακεδονίας, περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση είναι το Φαράγγι Σκεπασμένο ή το Φαράγγι των Εννιά Πιερίδων Μουσών. Η ονομασία Σκεπασμένο προέκυψε από ένα σημείο του φαραγγιού όπου το ρέμα σκεπάζεται από τη γη.

Το φαράγγι δημιουργεί μια σειρά από καταρράκτες, που μαζί με τις πηγές και την πυκνή βλάστηση συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο φυσικής ομορφιάς. Βρίσκεται μόλις 2,5 χλμ. από την κωμόπολη Βελβεντό και το σημείο είναι υπέροχα διαμορφωμένο, ιδανικό για πεζοπορία και βόλτα στη φύση. Στην είσοδο υπάρχει κάτι ένας χώρος αναψυχής, πριν ανηφορίσετε στο πέτρινο μονοπάτι για να φτάσετε στους καταρράκτες.

πεζοπορία, δάσος, γυναίκα
Πηγή: Unsplash

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας θα συναντήσετε πολλά ιδιαίτερα είδη χλωρίδας. Γύρω από το φαράγγι το δάσος είναι γεμάτο πλατάνιες, ιτιές και άλλα δέντρα καθώς και θαμνώδη βλάστηση που απογειώνει την φυσική ομορφιά του.

Επίσης, η περιοχή φιλοξενεί ιδιαίτερα είδη πανίδας θηλαστικών, ερπετών και ορνιθοπανίδας. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να συναντήσετε χρυσαετούς, μπούφους, γερακίνες, ξεφτέρια και άλλα αρπακτικά. Σ’ αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι πολύ κοντά βρίσκεται και η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου.

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα