ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Λίμνη Κερκίνη: Υπέροχες δραστηριότητες μέσα στο πράσινο

Η τεχνητή λίμνη Κερκίνη έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, θεωρείται ένας από τους 10 Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας και έχει ανακηρυχθεί ως Εθνικό Πάρκο.

Το εντυπωσιακό αυτό μέρος φημίζεται για την αυθεντική του ομορφιά αλλά και τις δραστηριότητες που προσφέρει στους φυσιολάτρεις. Μπορείτε να απολαύσετε οργανωμένες από ειδικά γραφεία δραστηριότητες με έμπειρους εκπαιδευτές.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για bird watching, όπου μπορεί να συναντήσετε πάνω από 300 είδη πουλιών. Εντυπωσιακό μάλιστα είναι το γεγονός ότι τα πουλιά έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία κι έτσι δεν απομακρύνονται απαραίτητα. Φλαμίνγκο, χήνες, ερωδιοί, κραυγαετοί, πολλά είδη πάπιας, ροδοπελεκάνοι και άλλα πολλά είδη πουλιών. Το φυσικό περιβάλλον γύρω από τη λίμνη είναι πολύ πλούσιο σε ορνιθοπανίδα.

Πηγή: Shutterstock
Πηγή: Shutterstock

 

ΒΑΡΚΑΔΑ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Η βαρκάδα με τις παραδοσιακές “πλάβες”, είναι μια δραστηριότητα που επιλέγουν πολλοί επισκέπτες της Λίμνης Κερκίνης. Μια περιήγηση θα σας δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσετε τις ομορφιές του δάσους, τις καταπράσινες βουνοπλαγιές, το νησάκι των Πελεκάνων και αν είστε τυχεροί φυσικά θα κάνετε bird watching κατά τη διάρκεια της βόλτας σας.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας μπορούν φυσικά να απαθανατίσουν τις ιδιαίτερες εικόνες που θα σας χαρίσει το φυσικό τοπίο και τα σπάνια είδη πουλιών. Θα βρείτε μάλιστα ομάδες που διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό και αναλαμβάνουν την περιήγησή σας στη λίμνη.

 

ΚΑΝΟ

Ένα διακριτικό μέσο για να διασχίσει κανείς τη λίμνη. Μπορείτε να απολαύσετε το πανέμορφο φυσικό τοπίο, ακούγοντας και φωτογραφίζοντας τα πουλιά, περνώντας ανάμεσα σε δέντρα με ασφάλεια. Το κανό είναι ένα οικολογικό μέσο, το οποίο μπορούν όλες οι ηλικίες να απολαύσουν, φυσικά με την απαραίτητη συνοδεία και προσοχή.

Πηγή: Unsplash

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μια βόλτα με τα ποδήλατα βουνού θα ενθουσιάσει σίγουρα τους λάτρεις της ποδηλασίας. Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα γύρω από τη λίμνη, όπου οι διαδρομές είναι επίπεδες και ασφαλείς. Επίσης, τα γραφεία προτείνουν ποδηλατικές διαδρομές με συνοδεία, δίπλα στις φάρμες των βουβαλιών, στο βουνό Κρούσια αλλά και στο μονοπάτι του βουνού Μπέλλες.

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Οι πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρονται για να ανακαλύψετε το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης είναι πολλές και για όλες τις ηλικίες. Τα μονοπάτια έχουν βαθμίδες δυσκολίας, με τα πιο εύκολα να περιλαμβάνουν τις διαδρομές γύρω από τη λίμνη. Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο μονοπάτι των Καταρρακτών ζεστών νερών, στον ποταμό Κρουσοβίτη, καθώς και στα Άνω Πορόια στο μονοπάτι των πεταλούδων.

Πηγή: Shutterstock

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου