ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Λίμνη Τριχωνίδα: Μια απόδραση στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, στα νότια του Παναιτωλικού Όρους, ο επισκέπτης συναντά ένα τόπο με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Πρωταγωνίστρια της φύσης εκεί είναι η λίμνη Τριχωνίδα.

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη λίμνη Τριχωνίδα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, με επιφάνεια 95.8 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πέρα από τη μοναδική ομορφιά της, η λίμνη διαθέτει μεγάλη βιοποικιλότητα. Προστατεύεται μάλιστα από το δίκτυο NATURA 2000.

Φιλοξενεί πλούσια βλάστηση η οποία αποτελείται από αιωνόβια πλατάνια, ιτιές, πικροδάφνες και άλλα πολλά σπάνια είδη χλωρίδας. Όσον αφορά την πανίδα διαθέτει πλούσια ορνιθοπανίδα. Έχουν παρατηρηθεί πάνω από 200 είδη σπάνιων πτηνών, όπως ο πορφυροτσικνιάς, αλλά και ψαριών. Επίσης, πρόκειται για μια από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας όπου συναντάται η βίδρα.


Βίδρα: Γνωρίστε τον «υπερήρωα» της κλιματικής αλλαγής


λίμνη τριχωνίδα, αιτωλοακαρνανία
Πηγη: Shutterstock

Τα χωριά που περιβάλλουν τη λίμνη θα συντελέσουν στο να απογειωθεί η ταξιδιωτική εμπειρία σας στη λίμνη.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τα Λουτρά Μυρτιάς, ή Κόκκινο Στεφάνι, όπως επίσης ονομάζεται η τοποθεσία από όπου θα απολαύσετε μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Η πηγή είναι από τις πρώτες που ανακηρύχθηκε ιαματική και χαρακτηρίζεται ως θειούχος με θερμοκρασία 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τους λάτρεις των σπορ, η περιοχή εκτός από πεζοπορία προσφέρεται για ναυταθλητικές δραστηριότητες καθώς και αεραθλητισμό.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Λίμνη Παμβώτιδα: Ανακαλύψτε τη μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Την Κυριακή 14/4 μαζί με το "Βήμα της Κυριακής"