ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Λίμνη Βόλβη: Ανακαλύψτε τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της χώρας

Την Λίμνη Βόλβη εντοπίζουμε ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης σε απόσταση περίπου 35 χλμ. Η Βόλβη δεσπόζει στο κέντρο του Δήμου Βόλβης και περιβάλλεται από αυτόν, εκτός από μικρό τμήμα της όχθης της μήκους 1.500 μέτρων στα βόρεια, που ανήκει σήμερα στο Δήμο Λαγκαδά. Στην πραγματικότητα πριν από εκατομμύρια χρόνια, η Λίμνη Βόλβη μαζί με τη γειτονική Λίμνη Κορώνεια κι επίσης με όλη τη λεκάνη της Μυγδονίας, αποτελούσαν μία ενιαία μεγάλη λίμνη. Γι’ αυτό πολλοί αναφέρονται σε αυτές ως η Μικρή και η Μεγάλη Βόλβη.

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού
Σύμφωνα με τη μυθολογία η λίμνη οφείλει την ονομασία της στην Νύμφη Βόλβη , κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος, που ζούσε στα νερά της | Πηγή: Unsplash

Την Λίμνη Βόλβη αναφέρουν σημαντικοί αρχαίοι συγγράφεις όπως ο Ξενοφών και ο Αισχύλος.

Η σημασία της λίμνης Βόλβης και ο φυσικός της πλούτος. Η λίμνη αποτελεί μαζί με την Κορώνεια σύμφωνα με τη συνθήκη Ραμσάρ υγρότοπο διεθνούς σημασίας και εκεί βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη, που απειλούνται με εξαφάνιση.

Κοντά στη λίμνη υπάρχει ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψετε από το οδοιπορικό σας. Αυτό είναι οι Νυμφόπετρες που είναι ένα μικρό σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, που σίγουρα αξίζουν μια φωτογραφία!


Δείτε επίσης:

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: Η τέλεια ιδέα για οικογενειακή βόλτα


Οικογενειακό Trip: Από τη Θεσσαλονίκη στo πάρκο Αγίου Νικολάου στη Νάουσα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου