ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Λίμνη Ζάζαρη: Μια αναπάντεχη απόδραση από την πόλη της Φλώρινας

Παρά το μικρό της μέγεθος, η λίμνη Ζάζαρη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Βόρειας Ελλάδας. Προστατεύεται και επισήμως από το δίκτυο NATURA 2000.

Το γεγονός ότι πρόκειται για μια λιγότερη γνωστή λίμνη, την καθιστά ένα ξεχωριστό προορισμό.

Σε λιγότερο από μια ώρα απόσταση από την πόλη της Φλώρινας ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί σε ένα υπέροχο τοπίο. Ιδανική αφορμή για μια μονοήμερη απόδραση στη φύση. Τους χειμερινούς μήνες συνήθως παγώνει, οπότε πολλοί προτιμούν να την επισκέπονται άνοιξη ή καλοκαίρι. Βέβαια, η φυσική ομορφιά της με τα βουνά να την αγκαλιάζουν παραμένει όλο το χρόνο αναλλοίωτη. Tip: Συγκεκριμένα είναι τοποθετημένη στους πρόποδες του βουνού Βέρνο.

Το μέσο βάθος της είναι 4,6 μέτρα με το μέγιστο βάθος να φτάνει τα 6,5 μέτρα. Φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Έχει σπουδαία σημασία και για την ορνιθοπανίδα, καθώς εδώ βρίσκουν καταφύγιο πολλά σπάνια είδη.

Pixabay

Ως επί το πλείστον τα νερά της λίμνης είναι ήρεμα ειδικά καλοκαίρι και άνοιξη. Τη Ζάζαρη επισκέπτονται όσοι θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ηρεμία της φύσης. Ωστόσο, μας προσφέρει και μια σειρά δραστηριοτήτων. Πεζοπορία και ποδηλασία περιμετρικά της λίμνης, παρατήρηση πουλιών και βαρκάδα στα νερά της.

Ο κοντινότερος στη λίμνη οικισμός που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι το Λιμνοχώρι.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Μια εναλλακτική απόδραση στα καταφύγια κοντά στην Αθήνα

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα