ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Με το αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο: 4 παραλίες για να επισκεφθείτε

Οι διακοπές με το αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο είναι η κορυφαία επιλογή για όσους θέλουν έναν προορισμό με αμέτρητες επιλογές, σχετικά κοντά στην Αθήνα, που προσφέρει ηρεμία και όμορφες παραλίες. Ας δούμε, μερικές από τις παραλίες που αποτελούν “κόσμημα” για την Πελοπόννησο.

Η παραλία Γιαννισκάρι: Μια από τις κορυφαίες παραλίες που αξίζει να προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο

παραλίες στην Πελοπόννησο για το Σαββατοκύριακο
Πηγή: Unsplash

Η παραλία Γιαννισκάρι βρίσκεται στην Δυτική Αχαΐα. Η παραλία είναι ιδιαίτερα μεγάλη και αμμώδης. Αυτό που μπορεί να αποθαρρύνει πολλούς από το να την επισκεφθούν είναι το γεγονός ότι απαιτεί οδήγηση σε χωματόδρομο και δεν ενδείκνυται για μη έμπειρους οδηγούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν όχημα που “αντέχει” σε δύσβατα σημεία.

Η παραλία έχει αρκετό κόσμο και διαθέτει καντίνα, με πολύ λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Καλογριά Αχαΐας

Πηγή: Unsplash

Μέσα σε λιγότερη από μια ώρα έξω από την Πάτρα, η Καλογριά είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου.

Η ατελείωτη χρυσή αμμουδιά πολλών χιλιομέτρων, οι αμμόλοφοι, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και η θέα του δάσους της Στροφυλιάς (20.000 στρέμματα κατά μήκος της παραλίας) δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Πρόκειται για σημείο μεγάλης οικολογικής σημασίας γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Είναι απέραντη παραλία με διάφορα σημεία πρόσβασης. Ακόμη και αν δεν σας αρέσει το σημείο που φτάσετε αρχικά για διάφορους λόγους, σίγουρα συνεχίζοντας σε κάποιο άλλο σημείο της ακτογραμμής θα βρείτε αυτό που ψάχνατε. Κατά μήκος της θα βρείτε και μικρά σημεία που είναι οργανωμένα.

Η δημοφιλής Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία

Πηγή: Unsplash

Κάτω από το Παλαιόκαστρο βρίσκεται η ονειρεμένη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, η οποία δικαίως αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες της χώρας. Το ημικυκλικό της σχήμα, η χρυσή άμμος και τα σμαραγδένια νερά της συνθέτουν ένα εξωτικό τοπίο.

Φονέας

Μια παραλία που θα λατρέψετε, με μεγάλα λευκά βότσαλα, νερά στα οποία καθρεφτίζονται τα φουντωτά δέντρα που της προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους και επιβλητικά βράχια στο πίσω μέρος της.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Dexamenes: Το οινοποιείο που έγινε εντυπωσιακό ξενοδοχείο στην Κουρούτα


Κορινθία: 5+1 στάσεις για το καλοκαίρι

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»