ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 7'
Μη χάσετε τη 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλιού Θεσσαλονίκης

Από 25 έως και 28 Νοεμβρίου 2021, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Η ΔΕΘΒ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των εγκαταστάσεων της Helexpo καθώς και ψηφιακά, και για δεύτερη συνεχή χρονιά τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Για το 2021, τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe – Institut και το πρόγραμμα Litrix.de, προσφέρουν στους λάτρεις των βιβλίων ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αναγνώσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, πάνελ και διαδικτυακό πρόγραμμα με παρουσιάσεις ειδικών και θεματικές συλλογές βιβλίων.

Στη 18η ΔΕΒΘ, πρωτεύουσα θέση θα έχει η θεματική του 1821, αλλά και συζητήσεις που αποτυπώνουν προβληματισμούς από την κεντρική σκηνή της ευρύτερης κοινωνικής επικαιρότητας.

Στους στόχους του ΕΙΠ συμπεριλαμβάνεται η ανανέωση και επέκταση της παιδικής γωνιάς, η διοργάνωση μαθητικού συνεδρίου για να ενισχυθεί το φιλαναγνωστικό ενδιαφέρον των εφήβων, η ενίσχυση της συνάντησης των μεταφραστών και του φεστιβάλ νέων λογοτεχνών με Masterclasses καθώς και η εμπλοκή όσο γίνεται περισσότερων φορέων της Θεσσαλονίκης στην Έκθεση.

Η 18η ΔΕΒΘ πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΘΒ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα