ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 8'
Μια απόδραση με καλοκαιρινή διάθεση στο αρχοντικό Κρανίδι

Το νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου φημίζεται ιδιαίτερα για τις πανέμορφες παραλίες και τους όμορφους οικισμούς του. Το εντυπωσιακό Πόρτο Χέλι και οι παραλίες της Ερμιονίδας αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Κρανίδι αποτελεί την πρωτεύουσα του δήμου Ερμιονίδας και διαθέτει νησιώτικη αύρα. Τα νεοκλασικά κτίρια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική προσδίδουν μια αρχοντική νότα στην κωμόπολη, ενώ σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα προς το Πόρτο Χέλι, η τοποθεσία είναι ιδανική.


Πόρτο Χέλι: Roadtrip στην “ελληνική ριβιέρα” που διανύει την ομορφότερη εποχή της


Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, επισκεφθείτε το Κρανίδι

Συνήθως, το δημοφιλές Πόρτο Χέλι κλέβει την παράσταση. Ωστόσο, αν δώσετε μια ευκαιρία στο Κρανίδι για κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, θα αποζημιωθείτε σίγουρα. Πρόκειται για μια κωμόπολη με ιστορικό παρελθόν.

Στο κάτω Κρανίδι θα γνωρίσετε μια πιο παραδοσιακή εικόνα της περιοχής. Τα αρχοντικά σπίτια αντανακλούν την αίγλη του παρελθόντος, όταν αποτελούσε σημαντικό κέντρο για τη ναυτιλία και το εμπόριο.

Ένα αξιοθέατο που δε θα περάσει απαρατήρητο, ειδικά αν επισκεφθείτε τους καλοκαιρινούς μήνες το Κρανίδι, είναι οι όμορφοι ανεμόμυλοι που δεσπόζουν σε έναν κατάφυτο λοφίσκο. Σήμερα, ο ταξιδιώτης μπορεί να τους επισκεφθεί, ενώ το καλοκαίρι φωταγωγούνται από το Δήμο, καθώς εκεί λαμβάνουν χώρα και διάφορες εκδηλώσεις. Tip: Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για το άλεσμα του σιταριού, ωστόσο έχουν ανακαινιστεί πλήρως.

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κρανιδίου

Χτισμένο κοντά στο κέντρο της πόλης, το μουσείο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά δείγματα αντικειμένων της καθημερινής ζωής και σπάνιες φωτογραφίες από το σπήλαιο Φράγχθι. Στον πρώτο όροφο θα βρείτε παραδοσιακές στολές και ενδυμασίες.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ

| Δερβένι Κορινθίας: Μονοήμερη απόδραση ένα με τη θάλασσα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου