ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Μια ξεχωριστή Κυριακή με ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία της πόλης

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι με δωρεάν είσοδο ή μειωμένο αντίτιμο.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου τις εξής ημερομηνίες: 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη), 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς), 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.

Πηγή: Unsplash

Οργανώστε μια επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης

Παρόλο που το Μουσείο Ακρόπολης δεν υπάγεται στην παραπάνω υπουργική απόφαση, την Κυριακή 6 Μαρτίου έχει επίσημα ελεύθερη είσοδο. Και τις εξής ημέρες: 25 Μαρτίου (Εθνική Επέτειος), 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), 28 Οκτωβρίου (Εθνική Επέτειος).

Αν λοιπόν αποφασίσετε να κάνετε την βόλτα σας στο κέντρο της πόλης, το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό να το επισκεφθείτε. Επίσης, το café και το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης είναι από τα μέρη με τη πιο προνομιακή θέα της Αθήνας. Αξίζει λοιπόν να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας, με την οικογένειά σας, σε ένα μέρος ξεχωριστό από τα συνηθισμένα.

Πηγή: Unsplash

 

Οι επιλογές στο κέντρο της πόλης είναι πολλές

Φυσικά, αν ο καιρός το επιτρέπει, απολαύστε τον ήλιο και τη βόλτα σας στο κέντρο της πόλης. Ξεκινήστε από τα όμορφα σοκάκια της Πλάκας. Στα παραδοσιακά της στέκια, μπορείτε να καθίσετε για τον καφέ ή το τσιπουράκι σας και να αισθανθείτε για λίγο πως βρίσκεστε εκτός πόλης.


Αυτό το Σαββατοκύριακο πίνουμε καφέ στην Πλάκα και τα γραφικά σοκάκια


Πηγή: Unsplash

Κατηφορίστε προς τη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ένας εξίσου ωραίος οικογενειακός περίπατος μπορεί να περιλαμβάνει τον Εθνικό κήπο και το Ζάππειο Μέγαρο. Παρόλο που βρίσκεστε στην καρδιά της πόλης, είστε περιτριγυρισμένοι από πλούσια βλάστηση και σ ‘ ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά. Στον Εθνικό Κήπο, μπορείτε να ανακαλύψετε σπάνια είδη φυτών, να κάνετε βόλτα στις λίμνες καθώς και να ταΐσετε τις πάπιες, κάτι που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | 3 οάσεις πρασίνου που δε θα πιστεύετε ότι βρίσκονται στην Αττική

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα