ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Μια μοναδική απόδραση στη Λίμνη Πηγών Αώου

Η ορεινή τεχνητή λίμνη βρίσκεται ανατολικά του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο 1.350μ. Πρόκειται μάλιστα για την ορεινότερη λίμνη της Ελλάδας. Στην καρδιά της Πίνδου, σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, η λίμνη περιβάλλεται από δύο Εθνικά Πάρκα, της Βάλια – Κάλντα και του Βίκου – Αώου. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από το γραφικό Μέτσοβο, η λίμνη αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών του και των λάτρεις της φύσης.

Η λίμνη κατασκευάστηκε το 1987 στο οροπέδιο Πολιτσές με σκοπό την παραγωγή ενέργειας. Η έκτασή της είναι 11,5 τ.χλμ. και η ευρύτερη περιοχή φιλοξενεί υπέροχα τοπία και πυκνά δάση. Ένα σύμπλεγμα από ρυάκια, μικρές λίμνες και ορεινούς όγκους, συνθέτει ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο και σημαντικό βιότοπο για την περιοχή.

Στα νερά της εντοπίζεται σημαντική παρουσία ιχθυοπανίδας όπως χέλια, πέστροφες και ηλιόψαρα. Γύρω από τη λίμνη, η βλάστηση είναι ζωτικής σημασίας για την χλωρίδα και την πανίδα. Η ορνιθοπανίδα της περιοχής συμπεριλαμβάνει σπάνια πουλιά και διάφορα είδη παπιών, που ζουν μόνιμα ή περιστασιακά.

Πηγή: Unsplash

Περιμετρικά της λίμνης υπάρχει καλός ασφαλτόδρομος, όπου μπορείτε να περπατήσετε και να απολαύσετε τη μοναδική θέα. Οι λάτρεις της ποδηλασίας, προτιμούν την ορεινή ορειβασία που μπορείτε να απολαύσετε στο δρόμο και στα όμορφα δάση γύρω από τη λίμνη. Το ποδήλατο είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να εξερευνήσετε τον φυσικό πλούτο της περιοχής.


Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την ορεινή ποδηλασία


 

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα