ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Μήπως φέτος θα δοκιμάσετε kitesurf; Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μία σανίδα με αετό και ο αναβάτης, με τη βοήθεια του αέρα σερφάρει στο νερό πάνω σε μια σανίδα. Αυτό είναι το kitesurf και είναι ένα extreme sport για το οποίο πρέπει αρχικά να εκπαιδευτείτε και έπειτα, είστε έτοιμοι για αξέχαστες στιγμές στα κύματα.


4+1 τρόποι για να κάνετε low budget διακοπές


To άθλημα δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να γνωρίζετε τους κανόνες ασφαλείας και να σέβεστε τη θάλασσα και τον αέρα. Φυσικά βασική προϋπόθεση είναι η εξοικείωση με το νερό, να γνωρίζετε κολύμπι και να μην πάσχετε από μυοσκελετικά προβλήματα.

Πηγή: Unsplash

Τι δεξιότητες χρειάζεστε για kitesurf;

Για τους αρχάριους τα μαθήματα ξεκινούν από το μηδέν.

Ένας καλός εκπαιδευτής θα σας μάθει τις βασικές τεχνικές και τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας. Χωρίς αυτές τις γνώσεις, θα είστε κίνδυνος όχι μόνο για τον εαυτό σας αλλά και για όλους τους άλλους στο νερό.

Πηγή: Unsplash

Μερικά από όσα θα μάθετε κατά την εκπαίδευσή σας είναι τα εξής:  Αξιολόγηση μιας περιοχής για ασφαλείς συνθήκες kiting, κατανόηση της κατεύθυνσης του ανέμου, της δύναμης και των ριπών, κατανόηση κινδύνων, ρύθμιση του εξοπλισμού, διαδικασίες ασφαλείας και τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, έλεγχος ταχύτητας κ.α.

Τέλος, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα αμέσως, καθώς ο εκπαιδευτής θα σας δανείσει τον εξοπλισμό. Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε δικό σας εξοπλισμό, ζητήστε τη βοήθεια του εκπαιδευτή σας.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

4+1 τρόποι για να κάνετε low budget διακοπές


Τα top μέρη για διακοπές με παιδιά δίπλα στη θάλασσα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα