ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Μουσείο Ακρόπολης: Οι δραστηριότητες του Νοεμβρίου για μικρούς και μεγάλους

«Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 Αριστουργήματα»

Το Μουσείο μας προτείνει ένα διαφoρετικό πρωινό Σαββάτου με 20+1 κρυφές ιστορίες αριστουργημάτων, που θα ανακαλύψετε μαζί με τους αρχαιολόγους. Μια βιωματική εμπειρία μέσα από μύθους και θρύλους, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες που μετουσιώνονται σε τέχνη, σε ένα ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Από τις 06 Νοεμβρίου 2021 έως 26 Μαρτίου 2022, κάθε Σάββατο, 10.30 π.μ. (στα Αγγλικά) & 12.30 μ.μ. (στα Ελληνικά).

Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

«Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης»

Οργανώστε μια δημιουργική επίσκεψη με τα παιδιά σας στο Μουσείο και ανακαλύψτε μαζί πραγματικά μυστήρια. Ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Τι είναι ο Ιππαλεκτριών; Ο Κένταυρος, ο Τυφώνας, ο Τρίτωνας και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων.

Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν το έργο τους στο acropolismuseum kids.

Από τις 07 Νοεμβρίου 2021 έως και 27 Μαρτίου 2022, κάθε Κυριακή, 10.30 π.μ. και 12.30 μ.μ.

Εγγραφές γίνονται την ίδια ημέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

μουσέιο ακρόπολης, αθήνα
Πηγή: Unsplash

«Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης»

Παράλληλα συνεχίζονται τα Απογεύματα στο Μουσείο, όπου οι αρχαιολόγοι σας περιμένουν σε έναν γοητευτικό περίπατο στις αίθουσες του μουσείου για να ανακαλύψετε μαζί τις ιστορίες και τους θησαυρούς του.

Ο περίπατος διαμορφώνεται κάθε φορά με βάση τα δικά σας ενδιαφέροντα, με τη χρήση εποπτικών μέσων, φωτογραφιών, σχεδίων και αναπαραστάσεων, αλλά τις στάσεις στις ψηφιακές και πειραματικές εφαρμογές να εμπλουτίζουν την έκθεση και να υπόσχονται μία αξέχαστη εμπειρία.

Από τις 11 Ιουνίου 2021 έως 25 Μαρτίου 2022, κάθε Παρασκευή, στις 6 μ.μ. (στα Αγγλικά) και 8 μ.μ. (στα Ελληνικά).

Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα