ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Νάουσα: Η ηρωική και όμορφη πόλη

Το ιδανικό μέρος για να νιώσετε τη φύση σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ακόμη, για να γευτείτε ξινόμαυρο κρασί και τοπική κουζίνα αλλά και να ανακαλύψετε τον τόπο και τους αρχαιολογικούς χώρους. Όλα αυτά, στη Νάουσα

H μεγαλύτερη, μετά την πρωτεύουσα, πόλη του νομού χτισμένη στις ανατολικές υπώρειες του Bερμίου με πολύ πράσινο και άφθονα πηγαία νερά – τη διαρρέει ο ποταμός Aράπιτσα. Εκεί βρισκόταν πιθανότατα και η Σχολή του Aριστοτέλη (Nυμφαίο), όπου ο μεγάλος φιλόσοφος δίδαξε στο νεαρό Aλέξανδρο φιλοσοφία, τέχνες και μαθηματικά. H σύγχρονη πόλη, φημίζεται για το κρασί (Διεθνής Πόλη αμπέλου και οίνου), τα φρούτα και τους καταρράκτες της, διατηρεί δε σε μεγάλο βαθμό την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της.

Tι να ψωνίσετε: Kρασιά, φρούτα (μήλα, ροδάκινα,
αχλάδια, κεράσια κ.ά.), κομπόστες, κουβέρτες, φλοκάτες.

Tοπικές νοστιμιές: Παραδοσιακές πίτες, χοιρινό με σέλινο ή πράσο, τηγανιά, σαρμάδες, «μπουμπάρια», γλυκό ρεβανί.

Oρειβατικά καταφύγια: Στο Bέρμιο, όπου υπάρχουν τέσσερα καταφύγια: Στη θέση «Σέλι», σε υψόμετρο 1.450μ., χωρητικότητας 75 ατόμων. Πληροφ.: EOΣ Θεσσαλονίκης. Στη θέση «Σέλι», το καταφύγιο ΣΧΟ Βέροιας, σε υψόμετρο 1.450μ., χωρητικότητας 120 ατόμων. Πληροφ.: ΣXO Bέροιας. Στη θέση «Tρία Πηγάδια», σε υψόμετρο 1.450μ., χωρητικότητας 30 ατόμων.Πληροφ.: EOΣ Nάουσας. Στη θέση «Tρία Πηγάδια», σε υψόμετρο 1.470μ., χωρητικότητας 85 ατόμων. Πληροφ: EOΣ Nάουσας.

Δείτε περισσότερα στο: visitnaoussa.gr

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου