ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Νίσυρος: Το καινοτόμο πρόγραμμα «Typhoon Project» για την προστασία του περιβάλλοντος

Σε καθαρισμό των ακτών της Νισύρου και των γύρω μικρών νησιών προέβη το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» στα πλαίσια του προγράμματος «TYPHOON PROJECT».

 

Με το πρόγραμμα TYPHOON PROJECT, το κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» επιστρατεύει το πλοίο «Typhoon», ένα νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων, που έχει αποκλειστική αποστολή την μεταφορά ομάδας για το έργο του καθαρισμού παράκτιων και υποθαλάσσιων περιοχών. Εκτός από σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, το πλοίο φιλοξενεί 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών.

nisyros.gr

Το πλήρωμα του «Τyphoon» κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και ισχυρούς ανέμους ολοκλήρωσε τον παράκτιο καθαρισμό των ακτών της Νισύρου και των γύρω νησίδων την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, μετά από παραμονή στην περιοχή μιας εβδομάδας. Ο όγκος των απορριμμάτων μετεφέρθη στο λιμάνι σε μεγάλες σακούλες και παρελήφθη από τους υπαλλήλους του Δήμου.

Η δραστηριότητα του TYPHOON PROJECT επικεντρώνεται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ρύπανσης σε ακτές και βυθούς, στην ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, στην ενίσχυση ευάλωτων ομάδων, καθώς και στην προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Unsplash

Το «Typhoon Project» συνεργάζεται με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για τη μελέτη των βενθικών απορριμμάτων στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό Κόλπο, καθώς και με την Ερευνητική Ομάδα Θαλάσσιας Τηλεπισκόπησης του Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση πλαστικών χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ο Δήμαρχος Νισύρου, κ. Χριστοφής Κορωναίος συγχαίρει το ίδρυμα Λασκαρίδη για την εξαιρετική πρωτοβουλία του. Ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του ιδρύματος κα Εύη Λάζου, τα μέλη του ΔΣ και την κα Πέγκυ Ξηροτάγαρου, για την άρτια οργάνωση και τον άριστο συντονισμό του προγράμματος.

 

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισύρου, εδώ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα