ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Μετέωρα: Ο extreme και πολύπλευρος χαρακτήρας τους

Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, μοναχοί και ερημίτες έχουν βρει καταφύγιο στα μοναστήρια που δεσπόζουν πάνω στους γεωλογικούς σχηματισμούς των Μετεώρων. Το National Geographic έχει καταπιαστεί αρκετές φορές με την ιστορία τους και την ιδιαιτερότητά τους και πρόσφατα αφιέρωσε δημοσίευμά του σε αυτά, με ειδική μνεία στην Ιερά Μονή Ρουσάνου, ένα από τα μοναστήρια των Μετεώρων. Το αξιοθαύμαστο σχετικά με τα Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή του Καστρακίου και της Καλαμπάκας είναι ότι εξελίσσονται διαρκώς και προσφέρουν σπάνιες εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη.

Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα

Πηγή: Unsplash

Η περιοχή των Μετεώρων είναι ένας τόπος ο οποίος ενδείκνυται για την ανάπτυξη του κυνηγιού τρούφας. Διαθέτει άγριες τρούφες, ενώ η προσβασιμότητα είναι πολύ εύκολη και μετά την ολοκλήρωση του κυνηγιού θα απολαύσετε μια τρουφομακαρονάδα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Φυσικά η εμπειρία περιλαμβάνει εκμάθηση των μανιταριών και γευσιγνωσία αυτών αλλά και επίσκεψη στο Μουσείο μανιταριών, το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα αυτού του είδους στην Ευρώπη.

Downhill/ Mountain Bike

Το Downhill είναι η extreme πλευρά του mountain bike. Αφορά την κατάβαση υψηλών ταχυτήτων από ορεινά μονοπάτια με ένα ποδήλατο. Η φυσική διάπλαση της Καλαμπάκας είναι κατάλληλη για αυτό το extreme sport που αναδύεται σιγά σιγά στην χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί πως το Tiger Trail (μονοπάτι της περιοχής) ψηφίστηκε σαν το καλύτερο μονοπάτι downhill του 2015. Ωστόσο για τους λιγότερο επίδοξους ποδηλάτες, οργανώνονται και συμβατικές βόλτες με το ποδήλατο σε Καστράκι- Καλαμπάκα με τις οποίες θα εξερευνήσετε τα όμορφα στενά της περιοχής.


Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την Ορεινή Ποδηλασία


Πεζοπορία

Η πεζοπορία στα Μετέωρα είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Εκεί θα απολαύσετε μια μοναδική σύγκλιση της φύσης και της πνευματικότητας σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ελλάδα. Θα ανακαλύψετε τα μονοπάτια των πρώτων μοναχών και δείτε από τη καρδιά της φύσης των Μετεώρων αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο.


Tips για τους αρχάριους πεζοπόρους του Φθινοπώρου


Πηγή: Unsplash

Αναρρίχηση

Κάθε χρόνο χιλιάδες αναρριχητές από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τα Μετέωρα και όχι άδικα. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η Μέκκα της αναρρίχησης. Ακόμη και αν είστε αρχάριοι υπάρχουν οι κατάλληλες πορείες να ακολουθήσετε αφού οι επαγγελματίες του αθλήματος γνωρίζουν το μέρος απ’ έξω και ανακατωτά.


Αναρρίχηση: Τα οφέλη του αθλήματος σε παιδιά & μεγάλους


Rafting

Ο ποταμός Ασπροπόταμος που πηγάζει από το Όρος Λάκμος μπορεί να σας προσφέρει μια περιπετειώδη διαδρομή. Θα διασχίσετε βαθιά φαράγγια και πυκνά δάση, κυλώντας κάτω από βραχώδεις ράχες και χιονισμένες κορυφές. Συνήθως η κατάβαση ξεκινά από τη Γέφυρα της Μηλιάς και καταλήγει στη Γέφυρα Αλεξίου. Αυτή η διαδρομή σας επιφυλάσσει μοναδικές στιγμές περιπέτειας με συνεχόμενα περάσματα rapid κυρίως 3ου και 2ου  βαθμού.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

4+1 τρόποι για να κάνετε low budget διακοπές


Τα top μέρη για διακοπές με παιδιά δίπλα στη θάλασσα

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα