ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
«Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας του τόπου μου, με κάνει να νιώθω ευλογημένη»

Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί.

Ιουλία-Μαρία Πρίγκου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γυμνάστρια, Βολιώτισσα

Τι είναι ευεξία, «ευζωία», καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Η ευεξία και η ευζωία, για μένα, συνδυάζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής με την τοπική κουλτούρα. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή υγιεινών τοπικών προϊόντων για τη διατροφή (π.χ. μήλα Zagorin), να αναπνέεις καθαρό αέρα, την άσκηση και την κατανάλωση βοτάνων και φυσικών χυμών. Περιλαμβάνει επίσης μικρές εξορμήσεις κάθε σαββατοκύριακο στο Πήλιο, συναντήσεις με φίλους και νέες γαστρονομικές εμπειρίες.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Απολαμβάνω τη γαστρονομία στα φημισμένα τσιπουράδικα στον Βόλο και σε εστιατόρια όπως η Κρίτσα, το Αγορά 1955 και η Φάρμα Καραΐσκου στη Πορταριά, το Μεϊντάνι στη Ζαγορά, το Πλυμάρι στη παραλία Ανάληψη, το OdiSea στο μικρό Πηλίου και τον Χαμένο Μονόκερο στην Τσαγκαράδα.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα

  • Επίσκεψη σε διάσημες και μη παραλίες του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου (π.χ. Φακίστρα, Μυλοπόταμο, Αγίους Σαράντα, Νταμούχαρη, Χορευτό, Ποτιστικά, Πάλτση, Τζάστενη, Λαμπινού και Λημνιώνα).
  • Αγορά τοπικών προϊόντων (γλυκά των γυναικείων συνεταιρισμών, αποστάγματα της περιοχής π.χ. τσίπουρο, μήλα, τσιτσίραβλα).
  • Βόλτα στα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Βυζίτσα, Πινακάτες, Λαύκος).
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες του Κισσού, στις βάθρες της Μακρυράχης, περπάτημα στο μονοπάτι των Κενταύρων και στο μονοπάτι Σταγιάτες – Μακρυνίτσα.
  • Πέρασμα από τα μαγαζιά: Αερικό και Κάρδαμο στη Μακρυνίτσα, Δειπνοσοφιστής στη Τσαγκαράδα, Γευσοκράτορας στην Πορταριά, το καφέ του γυναικείου συνεταιρισμού στη Ζαγορά (πλατεία Αγ. Γεωργίου) καθώς και το τσιπουράδικο Αποστάγματα στην Άλλη Μεριά.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου