ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Off road στη Θράκη: Εδώ θα δοκιμάσετε τις αντοχές σας

Μια εμπειρία Off road στη Θράκη είναι σίγουρα κάτι που δεν ξεχνά κανείς εύκολα. Η ευρύτερη περιοχή, με το Δέλτα Έβρου, το δάσος Δαδιάς, τη Βιστωνίδα, τον Νέστο, τα “Μετέωρα της Θράκης” και εκατοντάδες άλλα κρυφά μικρά ή μεγάλα διαμαντάκια που κάνουν αυτό το μεγάλο ταξίδι στα βορειοανατολικά της χώρας, μια εμπειρία που όλοι πρέπει να ζήσουν. Ένας τρόπος να δείτε εικόνες μοναδικές, με μια δόση περιπέτειας είναι η εμπειρία της οδήγησης εκτός δρόμου σε αυτές τις διαδρομές.

Off road στη Θράκη: Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη

Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς | Φωτό: Pexels

Δαδιά – Μέγα Δέρειο

Είναι μια ωραία διαδρομή που ξεκινάει από το χωριό Δαδιά, περνάει σχεδόν ανάμεσα από τους δύο πυρήνες προστασίας του δάσους και καταλήγει μετά από περίπου 32 χιλιόμετρα στο Μέγα Δέρειο, ένα από τα σημαντικότερα χωριά των Πομάκων. Ο χωματόδρομος είναι φαρδύς και στις περισσότερες διασταυρώσεις είναι προφανές ότι ακολουθείτε τον κεντρικό ευδιάκριτο δρόμο.

Με παράκαμψη και λίγο περπάτημα θα δείτε το ονομαστό Διαβολόρεμα.


Βόλτα στη Θράκη: Το πάρκο που αποτελεί μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία


Μεσημβρία – Μαρώνεια

Μια από τις σημαντικότερες παραθαλάσσιες διαδρομές στην Ελλάδα. Η διαδρομή αυτή ξεκινά από τη Μαρώνεια, περνά από την περιοχή Σύναξη, κινείται ακριβώς απέναντι από το ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης και καταλήγει στη Μεσημβρία του Έβρου.

Φωτό: Unsplash

Ιασμος – Κρυστάλλη

Η ανατολική Ροδόπη κρύβει στο δυτικό τμήμα της, στα σύνορα με το νομό Ξάνθης, μερικά μυστικά: μια συστάδα εγκαταλελειμμένων Πομάκικων χωριών με ελάχιστους αλλά φιλόξενους κατοίκους, άγρια άλογα, τον ποταμό Κομψάτο και τα εντυπωσιακά Μετέωρα της Θράκης. Η διαδρομή γίνεται σε χωματόδρομο πολλών χιλιομέτρων.


Τι είναι τα Πομακοχώρια;  Πομακοχώρια ονομάζονται τα χωριά στον ορεινό όγκο της Ροδόπης με Πομακικό πληθυσμό, κατά κύριο λόγο. Στην Ελλάδα, Πομακοχώρια συναντάμε στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.


offroad διαδρομή
Φωτό: Pexels

Προς το Καταφύγιο της Ροδόπης

Το καταφύγιο της Ροδόπης είναι το τελευταίο –προς βορρά– της Ελλάδας, βρίσκεται στα 950 μέτρα, απέχει 40 λεπτά από τα σύνορα με τη Βουλγαρία και πριν τους το παραχωρήσει ο στρατός ήταν θερινό φυλάκιο. Ο χωματόδρομος είναι 18 χλμ.

Νέα Κεσσάνη – Αναστασιούπολη

Αυτή η διαδρομή γίνεται στο ανάχωμα της Βιστονίδας και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα χορτάσετε παρατήρηση πουλιών.

Πληροφορίες/ Πηγή: VisitThraki.gr

Δείτε επίσης:

Λίμνη Βιστωνίδα: Ένα ιδανικό μέρος για παρατήρηση πουλιών


Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα