ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Οι καλύτερες off road διαδρομές για 4Χ4 ή μηχανή

Οι καλές και περιπετειώδεις off road διαδρομές γεμίζουν πολλούς με αδρεναλίνη και ενέργεια. Η χώρα μας είναι γεμάτη από αυτές και κάθε νομός της χώρας διαθέτει πολλές χωμάτινες διαδρομές, οι οποίες σας περιμένουν.

Καλό είναι να μην ξεκινήσετε μια off road εξόρμηση μόνοι σας όσο έμπειροι και αν είστε. Από το να κολλήσει κάπου το αμάξι και να χρειαστεί κάποιο άλλο να σας ρυμουλκήσει μέχρι και κάτι σοβαρότερο, η σοφή επιλογή είναι να είστε πάντα δύο. Επιπλέον, απαραίτητο είναι να έχετε πάντα μαζί: ένα φτυάρι, φακό, φαρμακείο, ρεζέρβα, γρύλλο και έναν γερό ιμάντα.

Μερικά από τα μέρη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αφετηρία για τις επόμενες off road διαδρομές σας στην Ελλάδα:

Στην Δίρφυ

Δίρφυς off road διαδρομές
Πηγή: Unsplash

Ένας πανέμορφος δρόμος ανάμεσα στο πράσινο είναι αυτός που οδηγεί από το χωριό Στενή προς το καταφύγιο της Δίρφυος. Το καταφύγιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.120 μέτρα και ανηφορίζοντας για Στενή θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα off road διαδρομή.

Στα Βαρδούσια για πληθώρα από off road διαδρομές

Ανεβαίνοντας στα ορεινά Βαρδούσια τα χωριά ανάμεσα στα οποία μπορείτε να περάσετε είναι πολλά και όλα τους πανέμορφα. Αναχωρώντας από το χωριό Καστριώτισσα κατευθυνθείτε προς τη Δάφνη. Εκεί, περίπου 5-6χλμ πριν τη Δάφνη είναι χωμάτινος δρόμος που επιλέγεται και από το rally acropolis για ειδικές διαδρομές. Μόλις φτάσετε στη Δάφνη, πρώτα απολαύστε έναν καφέ στον όμορφο πλάτανο της πλατείας και έπειτα συνεχίστε προς το χωριό Ανατολή όπου και εκεί σας περιμένει μια πολύ ωραία διαδρομή.

off road διαδρομές Παρνασσός
Πηγή: Unsplash

Στον Παρνασσό

Στον Παρνασσό υπάρχουν πολλές ανεξερεύνητες ή και μη, διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε. Μερικές από αυτές είναι οι εξής: Λιβάδι-Κωρύκειο Άντρο (περίπου 3-4χλμ), Επτάλοφος-Αγία Τριάδα (περίπου 2 χλμ) και Έλατος-Βαρκό-Πυργάκια (περίπου 8-9 χλμ).

Στον Σμόλικα

Στα χωριά του Ζαγορίου και γνωρίστε μοναδικές διαδρομές 4Χ4 μέσα σε πυκνά δάση ελάτων. Με αφετηρία οποιοδήποτε χωριό του Ζαγορίου μπορείτε να οδηγηθείτε προς το χωριό Κήποι. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε μία από τις off-road διαδρομές. Εναλλακτικά κινηθείτε πιο βόρεια προς τα χωριά Σκαμνέλι, Ηλιοχώρι και Βρυσοχώρι.

Δείτε στο Διακοπές:

Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς


Μονεμβασιά: Η κορυφαία επιλογή για φθινοπωρινές διακοπές για δύο

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα