ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Οι παραλίες της Αττικής για απόδραση από τον καύσωνα

Από το Σαββατοκύριακο ξεκινά ο καύσωνας που θα κρατήσει για αρκετές ημέρες στην χώρα μας. Γι’ αυτό, όσοι βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα είναι βέβαιο πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες μέρες! Ας δούμε, λοιπόν, μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής για απόδραση από τον καύσωνα, γιατί οι δροσερές βουτιές είναι η λύση!

Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει και η ζωή στην Αθήνα γίνεται… δύσκολη, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής για απόδραση από τον καύσωνα!

Πόρτο Ράφτη

Πόρτο Ράφτη: Τα καλύτερα παραθαλάσσια τραπέζια πάνω στο κύμα | Πηγή: Unsplash

Αν δεν αντέχετε άλλο τον καύσωνα στην πρωτεύουσα, μπορείτε μέσα σε 40 λεπτά (μέσω Αττικής Οδού) να βρίσκεστε στο Πόρτο Ράφτη. Αν δεν έχει αέρα, η πλευρά της Αγίας Μαρίνας είναι αυτή που θα σας κερδίσει. Περνώντας το πανέμορφο εκκλησάκι της, θα βρείτε μια τεράστια έκταση αμμουδιάς, όπου άνετα μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας. Από την άλλη πλευρά θα βρείτε την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία επίσης κρύβει όμορφα σημεία και θα είναι εξίσου όμορφα. Φυσικά, πιο δημοφιλής επιλογή στο Πόρτο Ράφτη είναι το Αυλάκι το οποίο διαθέτει 2 παραλίες οι οποίες τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν από κόσμο.

Ακτή Βουλιαγμένης

Η οργανωμένη -με είσοδο- αυτή ακτή, σε μια έκταση 76 στρεμμάτων και με μήκος παραλίας 650 μέτρα, βρίσκεται στα όρια του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή. Είναι ασφαλής παραλία με ρηχά νερά και γι’ αυτό είναι ιδανική για οικογένειες.

Πηγή: Unsplash

Varkiza Resort Yabanaki Βeach, Βάρκιζα

Πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης οργανωμένη παραλία, με είσοδο, η οποία μπορεί να σας προσφέρει τα πάντα. Από τις άνετες ξαπλώστρες, μέχρι πολλές επιλογές σε ποτό/φαγητό και φυσικά διάφορα watersports τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Χάρακας, Σούνιο

Η παραλία του Χάρακα είναι ατελείωτη και διαθέτει άμμο αλλά και καθαρά και ρηχά νερά. Διαθέτει beach bars τα οποία θα σας προσφέρουν ό,τι χρειαστείτε.

Οικονομικές διακοπές στην Χαλκιδική
Πηγή: Pexels

Σούνιο

Η παραλία του Σουνίου με την απαράμιλλη ομορφιά της, θα σας συνεπάρει από την πρώτη στιγμή. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη, ενώ υπάρχει και χώρος πάρκινγκ. Η παραλία του Σουνίου είναι η πιο δημοφιλής επιλογή όσων επιλέγουν να επισκεφθούν τον ναό και όχι άδικα αφού είναι ιδανική επιλογή για οικογένειες και μπορείτε να επιλέξετε είτε να καθίσετε στις ξαπλώστρες είτε να μείνετε στο ελεύθερο κομμάτι της.

Πηγή: Unsplash

Ψάθα

Μέσα σε μία ώρα οδήγησης, μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές στην μεγάλη και πανέμορφη παραλία της Ψάθας. Με αίσθηση από νησί, τα διάφανα νερά είναι ιδανικά για μπάνιο με την οικογένειά σας. Αν αναζητάτε τις ανέσεις μιας ξαπλώστρας, υπάρχει το οργανωμένο κομμάτι της παραλίας ενώ αν θέλετε να απολαύσετε την ηρεμία σας, μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας στο ελεύθερο μέρος.

ΚΑΠΕ

Μια πανέμορφη παραλία αλλά αρκετά μικρή. Προκειμένου να την απολαύσετε περισσότερο καλό είναι να φτάσετε αρκετά νωρίς. Θα χρειαστεί να κατεβείτε αρκετά σκαλοπάτια, γι’ αυτό ίσως να μην είναι ιδανική επιλογή αν έχετε μαζί σας παιδιά. Όμως, για όσους επιλέξουν να κατέβουν τα σκαλάκια το μόνο βέβαιο είναι πως τα κρυστάλλινα νερά θα σας αποζημιώσουν.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Οι παραλίες της Αττικής ιδανικές για οικογένειες


Αυτά είναι τα σουβλάκια της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσετε

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»